Platform over schenken, erven en nalaten
Collecteweek

Steun onderzoek voor meer succesvolle niertransplantaties

prya-en-haar-man-michel

11 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Help mee en geef tijdens de Nierstichting collecteweek

Prya (30) is afhankelijk van dialyse. Haar nierziekte is slopend voor haar lichaam en beperkt haar enorm. Zij kan door haar nierziekte niet de moeder en partner zijn die ze wil zijn. Dat breekt haar op, maar ze blijft moedig.

“Weinig mensen weten hoe het is om een nierziekte te hebben en hoe dat je leven beperkt,” zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Nierpatiënten zoals Prya leven in onzekerheid over de toekomst. Het is steeds moeilijker om iets voor anderen te betekenen. Je raakt de rollen kwijt die zo belangrijk voor je zijn, en voor de mensen om je heen. Daarom wil de Nierstichting nierpatiënten zoals Prya hun leven teruggeven. In deze extra onzekere tijd, hebben zij uw en onze steun nog sterker nodig.”

Help mee, doneer voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties

Er is nog steeds een groot tekort aan donornieren. De gemiddelde wachttijd voor een nier van een overleden donor is 3 jaar. De Nierstichting wil graag dat meer mensen met nierfalen een donornier krijgen. Het geeft ze hun leven terug. Daarom financiert de Nierstichting onderzoek dat bijdraagt aan minder afstoting en aan langer functioneren van donornieren.

Nierstichting

Veilig collecteren

Alle collectanten gaan in september veilig op pad, met aangepaste maatregelen en op 1,5 meter afstand. Help ook mee voor onderzoek naar meer succesvolle transplantaties. Geef tijdens de Nierstichting collecteweek aan de collectant, contant of via de mobiele telefoon met een QR-code. Of doneer direct op Nierstichting.nl. Samen kunnen we nierpatiënten hun leven teruggeven.

In cijfers

Ruim 17.000 mensen in Nederland hebben nierfalen, waardoor ze een nierfunctie vervangende behandeling (hebben) ontvangen zoals dialyse of een transplantatie. In Nederland moeten 6.500 mensen dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nierschade, daarvan lopen 220.000 een hoog tot zeer hoog risico op nierfalen en overlijden door hart- en vaatziekten. Zij krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details