Platform over schenken, erven en nalaten
Steun voor project Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Steun voor project Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Per jaar worden er ongeveer 150 kittens grootgebracht door Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen. Zij worden door vrijwilligers en medewerkers in een thuissituatie opgevangen en verzorgd totdat zij een nieuw huisje vinden.

De katten komen door allerlei omstandigheden bij de opvang terecht. Een groot aantal daarvan zijn zwerfkatten. Zwangere zwervende of verwilderde moederpoezen of moederpoezen die met kittens binnenkomen. Maar ook zwervende kittens waarvan de moederpoes nergens te bekennen is.

Het dierenasiel kiest ervoor om voor de plaatsing castratie toe te passen op de kittens. Niet castreren betekent voor het asiel, dweilen met de kraan open. Het vermeerderen van zwerfkatten kan zo snel gaan, dat ze de katten neutraliseren voordat ze teruggeplaatst worden. Zo proberen ze het aantal zwerfkatten te verminderen. Verwilderde kittens worden gesocialiseerd, geënt (eerste enting), gechipt, ontvlooid en ontwormd.

Tamme moederpoezen worden ook herplaatst. Maar bij verwilderde moederpoezen is er soms een kans dat ze worden teruggeplaatst bij de melder in de omgeving die zij gewend zijn of op een boerderij. Niet castreren betekent voor het asiel, dweilen met de kraan open.

“Mede door de ondersteuning van DierenLot, kan dit project tot een succes worden gemaakt. Namens het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers, hartelijk dank aan DierenLot en natuurlijk de donateurs!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details