Platform over schenken, erven en nalaten
Stg. Hokazo en Dierenambulance Alphen verrast met droomcheques

Stg. Hokazo en Dierenambulance Alphen verrast met droomcheques

Ze willen graag groeien en de dierenambulances en dierenopvangcentra’s willen het zo fijn mogelijk maken voor de dieren.

Helaas kost verbeteren ook geld en moeten de plannen vaak even op een laag pitje gezet worden. Ook voor Hokazo en Dierenambulance Alphen aan den Rijn. Maar wat was het weer fijn dat DierenLot deze week weer twee Maarten Stoopendaal Droomcheques mochten uitreiken.

Hokazo

Hokazo gaat deze cheque gebruiken voor de inrichting van de recoveryruimte van de opvang.

Bij Hokazo worden de dieren eerst opgevangen in de quarantaineruimte, waarna zij verhuizen naar de adoptievloer waar zij wachten op een nieuw huisje. Zieke dieren verblijven in de ziekenboeg en de zeer besmettelijke aandoeningen worden in een isolatieruimte behandeld.

Zware ingrepen

Een kamer voor de herstellende dieren van zware ingrepen hebben ze helaas nog niet, maar staat wel op het wensenlijstje van de opvang. Er zijn namelijk veel dieren die na een zware ingreep extra aandacht nodig hebben en een plek waar zij volledig kunnen herstellen.

Recoveryruimte

Binnen het asiel staat nu een ruimte leeg die ze graag zouden omtoveren tot echte recoveryruimte. Deze ruimte willen ze onder andere  inrichten met nieuwe kooien en voorzien van een nieuw keukenblok. Het fijne aan deze ruimte is dat het echt gescheiden is van de overige verblijven zodat de dieren in alle rust kunnen herstellen.

Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Vanaf de oprichting van Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o. heeft de stichting in tijdelijke panden gezeten. Zij zouden graag een eigen pand willen zodat de vrijwilligers zich volledig kunnen focussen op het ophalen en helpen van gewonde en verdwaalde dieren in plaats van het steeds weer opnieuw zoeken naar een nieuw tijdelijk pand om in te verblijven.

Geschikte dierverblijven

Doordat de stichting heel vaak moest verhuizen was het lastig om de kwaliteit van de dierverblijven optimaal te houden.  

Eigen pand

Met een eigen pand wil de dierenambulance een geschikte opvang realiseren waar de dieren veilig tijdelijk kunnen verblijven. Maar ook dat de dierenambulances geparkeerd kunnen worden bij de opvang zodat deze te allen tijde paraat staan.

Voor Dierenambulance Alphen is het nu dan eindelijk zover. Zij kunnen een geschikte tijdelijke opvang voor de dieren gaan regelen in een blijvend pand.

Bedankt!

Maar zonder de hulp van de donateurs, giftgevers en loterijspelers had DierenLot Hokazo en Dierenambulance Alphen niet kunnen verblijden met deze droomcheques.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details