Platform over schenken, erven en nalaten
Stichting Ouwehand Zoo Foundation ondersteunt natuurbeschermingsprojecten

Stichting Ouwehand Zoo Foundation ondersteunt natuurbeschermingsprojecten

In een wereld waar de natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark bewondering voor de natuur stimuleren en mensen aanzetten tot nadenken en handelen. Met behulp van Ouwehand Zoo Foundation streeft Ouwehands Dierenpark ernaar om een structurele bijdrage te leveren aan bescherming van leefgebieden, soortbehoud en natuurbeschermingseducatie.

Ouwehand Zoo Foundation werd in 1997 opgericht ter ere van het 75-jarig bestaan van Ouwehands Dierenpark. Hiermee werd een platform gecreëerd om natuur en milieu te beschermen en projecten op dit terrein (financieel) te ondersteunen.

De dieren in Ouwehands Dierenpark zijn ambassadeurs van hun wilde soortgenoten die helaas in veel gevallen in hun voortbestaan worden bedreigd. Ouwehand Zoo Foundation doet hier wat aan door steun te geven aan projectpartners die met zorg worden uitgekozen. Ze moeten transparant en communicatief zijn en uiteraard puur gericht op bescherming van de betreffende diersoorten in het wild, samen met de lokale bevolking. 

Door bezoekers van Ouwehands Dierenpark over het werk van deze projectpartners te vertellen en ze er waar mogelijk bij te betrekken wordt bewustzijn en mogelijk ook actiebereidheid gecreëerd.

Sinds de oprichting doneerde Ouwehand Zoo Foundation al ruim vier miljoen euro aan projecten waarin bescherming van leefgebieden en de daarin levende diersoorten, samen met de lokale bevolking centraal staat. 


Een greep uit de projecten van Ouwehand Zoo Foundation:

• Bescherming van de reuzenpanda in het wild. Het geld dat OZF jaarlijks doneert wordt gebruikt voor bescherming van de soort en het leefgebied en voor onderzoek.
• Onderzoek naar ijsbeergedrag in en rondom kraamholen in Svalbard, Noorwegen.
• Steun aan antistroperij van Afrikaanse olifanten. 
• Bescherming van het leefgebied van de orang-oetan en steun aan anti-stroperijbrigades.
• Steun aan het fok- en uitzettingprogramma van monniksgieren door ze in Ouwehands Dierenpark de kans te geven om hun eigen partners te kiezen in de zogenaamde datingvolière.
• Bescherming van het leefgebied van de zeer bedreigde berberaap en steun aan bestrijding van illegale handelspraktijken.
• Bescherming van het leefgebied van de bonobo en ondersteunen van onderzoek en veldwerk voor het in kaart brengen van de wilde populatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details