Platform over schenken, erven en nalaten
Stichting Vluchteling biedt coronahulp aan 197.000 mensen dankzij Giro555

Stichting Vluchteling biedt coronahulp aan 197.000 mensen dankzij Giro555

Met de 9,3 miljoen euro die Nederland in de Nationale Actie ‘Samen in actie tegen corona’ bij elkaar bracht, zijn tot nog toe veertien landen geholpen. De hulporganisaties achter Giro555 geven in deze landen medische noodhulp en hulp bij vaccinatiecampagnes.

Dankzij deze actie kan Stichting Vluchteling bijna 200.000 vluchtelingen helpen in drie landen:

JEMEN: 6.800 MENSEN GEVACCINEERD

In Jemen zorgen nepnieuws, misvattingen en een gebrek aan informatie ervoor dat mensen geen of te laat een coronavaccin nemen. Onze teams geven daarom voorlichting waardoor de vaccinatiebereidheid zal toenemen.

We ondersteunen twee behandelcentra met elk twee prikkers. We regelen beschermingsmiddelen en medische benodigdheden. Prikteams worden getraind. In totaal ontvangen 12.000 mensen voorlichting en vaccineren we 6.800 mensen.

BANGLADESH: VACCINS EN VOORLICHTING

In het immense vluchtelingenkamp Kutapulong-Balukhali in Cox’s Bazar district bieden we vluchtelingen en lokale bewoners toegang tot vaccins.

In elk van de 13 coronabehandelcentra zullen zes prikkers patiënten vaccineren. Onze teams geven daarnaast voorlichting, zodat mensen zich durven laten vaccineren. In totaal zullen 47.000 mensen voorlichting en vaccins ontvangen.

NIGERIA: KOELBOXEN EN RADIO’S

Het is essentieel dat de vaccins op de juiste temperatuur blijven, want anders verliezen ze hun werking. Hiervoor zorgen koelkasten en mobiele koelboxen om de vaccins in te bewaren en te vervoeren.

De aanschaf van radio’s op zonne-energie, inclusief interviews en radio jingles, zorgen voor betrouwbare voorlichting. In totaal ontvangen iets meer dan 44.000 mensen hun coronavaccin.

DE PANDEMIE DIE DE HELE WERELD TREFT

Inmiddels is bij meer dan 300 miljoen mensen corona vastgesteld en zijn ruim 5,5 miljoen mensen aan het virus overleden. Wereldwijd zijn bijna 10 miljard mensen gevaccineerd, vooral in rijkere landen. Mede dankzij Giro555 kan Stichting Vluchteling zich nog tot eind mei blijven inzetten om vluchtelingen te ondersteunen in de strijd tegen corona.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details