Platform over schenken, erven en nalaten
Stichting voor Daadwerkelijk Dierenbescherming

Stichting voor Daadwerkelijk Dierenbescherming

De Stichting voor Daadwerkelijk Dierenbescherming is opgericht op 27 augustus 1919 te Amsterdam met als doelstelling ‘onvermogende’ diereneigenaren te ondersteunen bij hun gang naar de dierenarts. Aanvankelijk ontstaan als stichting voor Amsterdammers, is onze huidige regio Noordholland, Utrecht en Flevoland.

De aanvragen lopen via de behandelende dierenarts. Vanaf de jaren 90 is de samenwerking met de landelijke Dierenbescherming aangegaan, waardoor de Stichting voor Daadwerkelijke Dierenbescherming een ‘loket’ kreeg. In de loop der jaren, en zeker na de financiële crisis in 2008 en de jaren daarna, zijn de aanvragen sterk toegenomen. De inkomsten van de stichting bestaan uit schenkingen, legaten en erfenissen en de stichting heeft een ANBI status.

Naast het helpen van particuliere diereigenaren ondersteunen wij aanverwante stichtingen voor dieren(nood)hulp, meestal in Nederland zoals Stichting De Toevlucht (opvang voor vogels en zoogdieren, Stichting LOES voor Dieren (opvang voor thuisloze honden, katten en knaagdieren), maar soms ook in het buitenland zoals Paramaribo Zoo (opvang van inheemse gewonde en moederloze wilde dieren en Brooke Hospital for Animals (hulp aan gewonde en zieke paarden en ezels).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details