Platform over schenken, erven en nalaten
Stierenvechtsector vraagt 700 miljoen euro aan financiële compensatie

Stierenvechtsector vraagt 700 miljoen euro aan financiële compensatie

Terwijl Spanje geteisterd wordt door de uitbraak van het coronavirus en in het land de noodtoestand geldt, vraagt de stierenvechtsector om financiële compensatie bij de Spaanse regering. De geplande stierengevechten en stierenfeesten voor de maanden maart, april en mei zijn geannuleerd, waardoor de inkomsten voor de sector wegvallen. Er is om een bedrag van 700 miljoen euro aan compensatie gevraagd. Inmiddels hebben al meer dan 17.000 mensen een brief gestuurd naar de Spaanse overheid met het verzoek niet nog meer geld te steken in de stierenvechtsector.

De stierenvechtsector ontvangt jaarlijks miljoenen euro’s aan subsidies op zowel landelijk, regionaal als gemeentelijk niveau. Ook vanuit de Europese Unie stroomt er jaarlijks 130 miljoen euro aan landbouwsubsidies richting de veehouderijen die vechtstieren fokken. Dit zijn miljoenen euro’s die ingezet worden voor het martelen en doden van dieren ter vermaak, en geld dat niet terecht komt in vitale sectoren zoals de gezondheidszorg en het onderwijs, terwijl deze in Spanje alle financiële steun kunnen gebruiken. En nu wordt de gezondheidszorg hard getroffen door de uitbraak van de coronavirus.

De vraag om een compensatie van 700 miljoen euro heeft tot talrijke verontwaardigde reacties geleid in social media. Alle sectoren in de samenleving worden geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Waarom zou de Spaanse overheid een bloedige sector moeten compenseren waar de meerderheid van de Spanjaarden tegen is? Het is al bekend dat meer dan 85% van de Spanjaarden tegen het subsidiëren van het stierenvechten is. Wij vinden dat het geld veel beter besteed kan worden aan de gezondheidszorg, ter bestrijding van het coronavirus. Stuur een brief naar de Spaanse overheid en vraag ze om geen financiële steun te geven aan de stierenvechtsector (als u op de link klikt komt u op een pagina in het Spaans. U moet naar beneden scrollen tot u de woorden ACTUA in hoofdletters ziet. Daaronder kunt u uw gegevens invullen. Rechts vindt u de brief in het Spaans, maar u kunt ook de tekst aanpassen en eventueel een brief in het Engels versturen).

Vertalingen voor het versturen  van de brief

Nombre: voornaam
Apellidos: Achternaam
Ciudad: Stad
Correo electrónico: e-mail
Envía mensaje: verzend mail

Klik hier om de brief te versturen. 

 


Stierenfeesten

CAS International en AnimaNaturalis werken in een gezamenlijke campagne met als doel het einde van de wrede stierenfeesten in Spanje. Momenteel zijn we bezig met het grootste en diepste onderzoek ooit naar de meer dan 18.000 stierenfeesten die per jaar in Spanje plaatsvinden. We willen het dierenleed dat verborgen plaatsvindt in feesten en tradities in duizenden dorpen aan het licht brengen. Ook tijdens de coronacrisis gaan wij door met deze campagne. We kunnen nu niet filmen bij stierenfeesten, maar juist nu gaan we door met het uitwerken van alle informatie die we tot nu toe voor deze campagne verzameld hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details