Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Stop de wrede stierenfeesten in Spanje

12 november 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

CAS International en AnimaNaturalis zijn een nieuwe campagne gestart met als doel het einde van de wrede stierenfeesten in Spanje! Momenteel zijn we bezig met het grootste en diepste onderzoek ooit naar de meer dan 18.000 stierenfeesten die per jaar in Spanje plaatsvinden. Helaas stijgen de aantallen hiervan jaarlijks. We willen het dierenleed dat verborgen plaatsvindt in feesten en tradities in duizenden dorpen aan het licht brengen.

De veehouderijen waar vechtstieren worden gefokt zien dat de toekomst van het stierenvechten gevaar loopt. Ze hebben steeds minder steun en zijn op zoek naar nieuwe kansen om zaken te doen in de stierenfeesten. Wij willen een einde maken aan deze wrede feesten. Help je ons?

Het probleem

De stierenfeesten zijn een vorm van geweld en wreedheid. De stieren worden vastgezet, aan touwen gebonden, gedwongen om te rennen of in de zee te springen, hun hoorns worden in brand gestoken. De dieren vallen, worden geslagen, lijden intens en soms overleven ze het niet eens. De meest wrede vorm van stierenfeesten is de ‘vuurstier’ waarbij er aan de hoorns van de stier ballen gedrenkt in een brandbare stof worden bevestigd. Deze worden vervolgens in brand gestoken waardoor de stier in wanhoop gaat rennen.

De gevolgen

Tijdens de stierenfeesten wordt het leven van de stieren in gevaar gebracht. Soms sterven ze door gewelddadige klappen, hartinfarcten veroorzaakt door de stress, brandwonden aan de ogen, angst voor het vuur. Naast het lichamelijke en mentale letsel dat de dieren oplopen, worden velen diezelfde avond afgemaakt in het slachthuis. Dit zijn de gevolgen van de wrede stierenfeesten:

  • Kans op sterven
  • Botbreuken en letsel
  • Brandwonden
  • Psychisch leed

 

Steun onze campagne en teken de petitie zodat we een einde kunnen maken aan de wrede stierenfeesten in Spanje!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details