Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Susan van de Waal dierenhulpverlener van het jaar

dierenhulpverlener-vh-jaar

13 november 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Op het Landelijke Congres Dierenhulpverlening heeft Susan van de Waal, voorzitter en oprichter van Dierennoodhulp Flevoland de prijs voor Dierenhulpverlener van het jaar in ontvangst genomen. Susan  van de Waal kreeg de prijs uit handen van Lenie ’t Hart. Naast de Hessel Wiegman wisseltrofee  heeft Van de Waal  een cheque in ontvangst genomen ter waarde van € 5.000,00 voor haar organisatie Dierennoodhulp Flevoland.

In het juryrapport wordt Van de Waal geroemd om haar daadkracht. Zij kon het niet aanzien hoe de dierenambulance in de regio steeds verder afgleed en gewoon vaak niet meer reed. Door afspraken te maken met dierenartsen, de juiste mensen om zich heen te verzamelen en heel hard en vol passie te werken wist zij in 2013 Dierennoodhulp Flevoland van de grond te krijgen. Een organisatie die maar blijft groeien omdat Susan als drijvende kracht elk dier wil helpen. Niet alleen gezelschapsdieren kunnen op hulp rekenen ook natuurdieren worden door dierennoodhulp Flevoland geholpen en gebracht bij gespecialiseerde opvangen. Het is Van de Waal in al die jaren zeker niet voor de wind gegaan, maar ze heeft hoop gehouden en het resultaat is een bloeiende dierenhulporganisatie met een passievol bestuur en vrijwilligers.

Tweede in de verkiezing is geworden Marya Dekker van Zwerfkatten havengebied IJmuiden. Zij zet zich al meer dan 15 jaar in voor zwerfkatten en andere katten met problemen. Derde is geworden het echtpaar Conny en Dré Scheeres van Egelopvang Roosendaal. Al meer dan 3.000 egels hebben zij weer uit kunnen zetten in de natuur, maar daarnaast zijn ze ook gedreven pleitbezorgers voor alle dieren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details