Platform over schenken, erven en nalaten
Svetlana: zo maar even 50 opgevangen pups erbij…

Svetlana: zo maar even 50 opgevangen pups erbij…

Kleine diertjes, in de vorm van pupjes, hebben gróót leed. ‘Stil leed’ is passender. Omdat vrijwel niemand er dagelijks bij stil staat. Behalve de dierenhelpers ter plaatse en – helaas – ook jullie projectenmaakster.

Het is voorjaar en dat betekent in veel landen overal een ‘stortvloed’ van pups en kittens. Jong, onschuldig, onwetend. We kunnen ons haast niet herinneren dat we dat andere jaren zo hebben ervaren.

Pups langs de weg, sommige al doodgereden. Pups bij het vuilnis, kwetsbaar voor menselijke roofdieren. Simpelweg achtergelaten om dood te gaan…

Er zijn asielen en individuele helpers met 70 of wel 80 pups.

Wat betekent dat voor de helpers? Kopzorgen want waar laten ze in vredesnaam al die dieren. En komen ze de 1ste vaccinaties door? Hoe moet het met alle extra kosten? En dit jaar heerst er meer parvo dan anders. Parvo is een zeer besmettelijke, dodelijke hondenziekte. We hebben de cijfers gehoord. Minstens 50% of meer sterft, zelfs nog als ze al van de straat zijn gehaald…

We moeten kiezen in de oneindige stroom aanvragen…

We kiezen dit keer voor Svetlana Bjelogrlic . Zij beheert het asiel ‘Meda’s Run’ in Bosnië. Met 116 honden EN nu dus ook een aanwas van 50 pups.

De Nederlandse Betty van der Burgt bezocht haar een aantal malen en werd zo betrokken bij de opvang dat ze 8 maanden geleden haar boeltje heeft gepakt en nu midden in het asiel woont.

Heel welkom omdat Svetlana ook nog een voltijdse baan heeft. (Hoe doen ze dat toch? Hardwerkende duizendpoten zijn het allemaal)

Waar doen we het voor?

Er is een groot deel van de pups die in quarantaine moet blijven, minimaal tot hun 1ste vaccinatie. Denk je in, de kleine rakkers zitten nu in hokjes en benches… allemaal bij elkaar. Maar pups willen lopen, spelen.. daar zijn het pups voor, toch?

Ze blaffen en janken en worden een beetje gek. En natuurlijk is het heel slecht voor hun hele gestel, gevoel en socialisatie. Het doet pijn om de diertjes zo te zien bedelen om wat vrijheid.

Svetlana laat ons een kennel zien van 5×3 meter. Daarin zouden 8 tot 10 pups wat meer speelruimte krijgen.

Maar, let op, dit is niet zomaar een kennel van hout maar 1 van kunststof. Dat betekent dat het materiaal goed te reinigen is in tegenstelling tot hout, ontzettend belangrijk in de strijd tegen parvo! Parvo is een virus, te vergelijken met onze Covid-19. Reinheid is het eerste vereiste. Ontsmetten, ontsmetten, ontsmetten.

1 kennel kost 700 euro. Maar daar hebben Svetlana en Betty járen plezier van.

Kunnen wij, alsjeblieft, alsjeblieft, het bedrag bijeen krijgen voor 3 kennels?

Onthoud dat deze wezentjes niet gekozen hebben om geboren te worden en helemaal niet om te worden gedumpt. Hun lot ligt in de handen van de mensen die ze tegenkomen en Goddank was het voor deze kleintjes Svetlana. En wij van Dierennood durven te zeggen: Goddank dat wij zulke fantastische, meevoelende donateurs hebben. Nog nooit zijn wij teleurgesteld. We vertrouwen ook nu weer op jullie.

Lieve mensen, kijk ook even naar deze hummeltjes. Mocht je een pup overwegen, neem nooit een pup van de broodfokker.

Kijk eens naar de schatjes op deze pagina… Heel erg de moeite waard, toch? Dat geeft toch een veel beter gevoel dan er een kopen via een fokker op Marktplaats? Neem maar contact op met [email protected]

Dat kan gewoon in het Nederlands, want de vrijwilligster die daar woont regelt dat graag voor iedereen die zo’n pup naar ons land wil laten overkomen! En stuur ons een foto als je een hondje adopteert. Dan delen we dat in de update.

Maak ajb vandaag nog een donatie over naar:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Klein project 76’

en wij zorgen dat je donatie echt alleen hiervoor besteed zal worden. Bij ons is er geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje.Of doneer via onderstaande knoppen:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details