Platform over schenken, erven en nalaten
Terre des Hommes: één fiets veranderd een leven

Terre des Hommes: één fiets veranderd een leven

Van school naar de mijnen

Parmila (13) moest elke dag 12 kilometer lopen om naar school te gaan. Door de lange afstand besloten haar ouders om haar op haar tiende van school te halen en te laten werken in de Mica-mijnen. Veel producten die we dagelijks gebruiken, bevatten mica. Kinderen hakken dit mineraal handmatig uit de rotsen. Daarbij komen schadelijke stoffen vrij die tot dodelijke longziektes kunnen leiden. Kinderen in micamijnen in India verrichten zware lichamelijke arbeid onder gevaarlijke omstandigheden.Naast het gevaarlijk werk in de mijn moest Parmila ook haar vader helpen in de landbouw. Ongeveer 41 miljoen kinderen in Azië zijn dagelijks slachtoffer van kinderarbeid. Doordat ze niet naar school gaan worden hun kansen geminimaliseerd, waardoor ze zich ook wanneer ze volwassen zijn niet aan de armoede kunnen ontworstelen.

Bewustwording en fiets

Het leven van Parmila veranderde toen ze in contact kwam met Terre des Hommes. Wij hebben met haar ouders gepraat en hun het advies gegeven Parmila weer naar school te sturen omdat onderwijs essentieel is om de cyclus van armoede in een gezin te doorbreken. Als gevolg van het gesprek werd Parmila weer ingeschreven op haar oude school. Ook kreeg het meisje een fiets van Terre des Hommes.

‘Ik ben zo blij dat ik een fiets heb. Nu ga ik elke werkdag naar school, ik ben er snel en ik kom op tijd weer thuis. Mijn ouders maken zich geen zorgen meer over de verre reis. Ik ben blij dat ik, dankzij Terre des Hommes, niet in de mijnen hoef te werken. De fiets heeft me een nieuw leven gegeven.’ Aldus Parmila.

U kunt ons helpen in de strijd tegen kinderarbeid. Zodat kinderen als Parmila onderwijs genieten en een veilige plek hebben om op te groeien en zich te ontwikkelen. Een bijzondere mogelijkheid is het opnemen van Terre des Hommes in uw testament. Kijk hier voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over uw persoonlijke wensen en gedachten! Bij voorbaat hartelijke dank voor uw steun.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details