Platform over schenken, erven en nalaten
Terre des Hommes: het leven van Isaac is veranderd

Terre des Hommes: het leven van Isaac is veranderd

Daarnaast werken we ook aan preventie, bijvoorbeeld door voorlichting te geven en te pleiten voor betere wetgeving. In Kenia zetten we ons in de regio Busia vooral in om seksueel misbruik van kinderen tegen te gaan, taboes bespreekbaar te maken en families te helpen aan werk en inkomen zodat ze in hun basisbehoefte kunnen voorzien en de kans op de kindermisbruik zo verdwijnt.

Isaac

Een goed voorbeeld van hoe Terre des Hommes zich inzet is het verhaal van Isaac, een zestienjarige jongen uit Busia. Bij zijn geboorte liep Isaac een hersenbeschadiging op. Hierdoor kon hij pas op zijn tiende naar school. Isaac had veel leermoeilijkheden. Dit zorgde ervoor dat hij vaak het doelwit werd van pesten en zelfs seksueel misbruik. Zijn conditie en de wijze waarop hij behandelt werd tastte zijn eigenwaarde aan en zorgde ervoor dat hij  vereenzaamde. Helaas was zijn thuissituatie niet optimaal,  zijn vader verloor zijn baan en kreeg een alcoholprobleem. Hierdoor moesten Isaac en zijn broers en zussen school verlaten en bijdragen aan het gezinsinkomen. Isaac was veertien jaar oud toen hij op marktdagen suikerriet ging verkopen.

“Mijn leven is veranderd”

In Kenia is Terre des Hommes in contact gekomen met Isaac en heeft hem ondersteund door middel van voedsel, onderdak, en medische en psychische hulp. Ook werd hij bijgestaan ​​met scholing en een startkapitaal. Nu verdient hij zijn inkomen met het fokken van pluimvee.

Binnen tien maanden was Isaac de enige kostwinner binnen zijn gezin. “Mijn leven is veranderd. Ik heb kennis opgedaan over het houden van pluimvee en hoe je een bedrijf moet runnen. Ik ben trots op mezelf, ik ben van mezelf gaan houden!”, aldus Isaac.

U kunt ons helpen in de strijd tegen seksuele uitbuiting in Nederland en wereldwijd. Zodat kinderen als Isaac een veilige plek hebben om op te groeien en zich te ontwikkelen. Een bijzondere mogelijkheid is het opnemen van Terre des Hommes in uw testament.

Kijk hier voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over uw persoonlijke wensen en gedachten! Bij voorbaat hartelijke dank voor uw steun.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details