Platform over schenken, erven en nalaten
Terre des Hommes: meer kwetsbare kinderen, minder hulp
Mica mijnbouw in India, Oscar Timmers/Terre des Hommes

Terre des Hommes: meer kwetsbare kinderen, minder hulp

Hierdoor lopen deze kinderen het risico uitgebuit te worden en te verdwijnen. Terre des Hommes zet zich extra in om ervoor te zorgen dat deze kinderen niet uit beeld verdwijnen.

Door de corona pandemie is het gevaar op kinderuitbuiting wereldwijd sterk toegenomen. Dit gevaar uit zich op verschillende manieren. Doordat alle scholen in India als gevolg van de lockdown gesloten zijn, vreest de 14-jarige Devi dat ze hierdoor haar middelbare school niet af kan maken. Vanwege de extreme armoede waarin zij en haar familie leven, is ze bang dat ze gedwongen wordt om weer in de mica mijnbouw te gaan werken, om thuis een steentje bij te dragen. Gelukkig heeft Terre des Hommes op de situatie in kunnen spelen en ervoor gezorgd dat Devi digitaal onderwijs krijgt. Zij hoeft nu niet meer te vrezen voor de micamijnen en kan haar opleiding vervolgen.

Terre des hommes

Terre des Hommes zet zich in voor de toekomst van deze kinderen. Dat doen we door hen uit uitbuitingssituaties te halen en ze een veilige plek te bieden. We werken aan betere toegang tot onderwijs en helpen families met alternatieve inkomsten. Daarnaast werken we ook aan preventie, bijvoorbeeld door voorlichting te geven en te pleiten voor betere wetgeving. Terre des Hommes strijdt, naast kinderarbeid, ook tegen andere vormen van kinderuitbuiting, zoals kindermisbruik, kinderhandel en seksuele uitbuiting.

Helpt u met ons mee? U kunt deze kwetsbare kinderen een toekomst geven, bijvoorbeeld door Terre des Hommes op te nemen in uw testament. Kijk hier voor meer informatie. Bij voorbaat hartelijke dank voor uw steun.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details