Platform over schenken, erven en nalaten
Terre des Hommes: meisjes verdienen onze extra steun

Terre des Hommes: meisjes verdienen onze extra steun

Hun kans om ooit een ‘fatsoenlijke’ baan te krijgen is minimaal. Daarom is Terre des Hommes onderdeel van de Girls Advocacy Alliantie. Een alliantie die zich inzet voor de bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het vergroten van hun economische participatie in ontwikkelingslanden.

Uithuwelijken is ouderwets

Shravanthi (15) uit India strijdt als jonge activiste binnen onze Girls Advocacy Alliantie voor de gelijkheid van jongens en meisjes. “In mijn omgeving worden meisjes als last gezien, die zo snel mogelijk moeten worden uitgehuwelijkt. Alleen jongens hebben recht op onderwijs”, aldus Shravanthi. Daarom vertelt ze kinderen en hun ouders over de risico’s van kindhuwelijken en het belang van onderwijs. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel kinderen weer naar school kunnen. Ondanks de mooie resultaten denkt Shravanthi dat er nog een lange weg te gaan is. Shravanthi is van mening dat het jong uithuwelijken van meisjes ouderwets is en niet meer van deze tijd. Dat wil ze graag veranderen voor haar generatie.

U kunt ons helpen de wereld voor meisjes beter te maken. Zodat kinderen als Sharvanthi onderwijs genieten en een veilige plek hebben om op te groeien en zich te ontwikkelen. Een bijzondere mogelijkheid is het opnemen van Terre des Hommes in uw testament.

Kijk hier voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over uw persoonlijke wensen en gedachten! Bij voorbaat hartelijke dank voor uw steun.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details