Platform over schenken, erven en nalaten
Terre des Hommes: Moderne slavernij harde realiteit voor kinderen wereldwijd

Terre des Hommes: Moderne slavernij harde realiteit voor kinderen wereldwijd

30% van de slachtoffers van mensenhandel zijn kinderen. Terre de Hommes zet zich in om de rechten van kinderen overal ter wereld te waarborgen en te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden van mensenhandel.

Een probleem voor alle landen

Bijna elk land heeft te maken met mensenhandel, of het nu gaat om het land van herkomst, doorvoer of bestemming van de slachtoffers. Het is een transnationale georganiseerde misdaad die verschillende vormen aanneemt. Hoewel seksuele uitbuiting en dwangarbeid de meest bekende vormen van uitbuiting zijn, zijn er nog vele andere vormen zoals handel voor gedwongen huwelijken, illegale adoptie, gedwongen criminaliteit, orgaanverwijdering, kindsoldaten en meer.

Toename kinderhandel

Moderne Slavernij is grotendeels het gevolg van extreme armoede. Handelaren proberen vaak het vertrouwen van kinderen de winnen of ouders te overtuigen hun kinderen weg te geven met de belofte ze een beter leven te geven. De realiteit is dat ze uitgebuit worden, verhandeld en ver van huis terecht komen. De economische gevolgen van het coronavirus heeft een stijging veroorzaakt in geweld tegen kinderen. Ook is er een toename in kinderhandel, ondanks de nationale en internationale reisbeperkingen in Afrikaanse en Aziatische landen. Tijdens de lockdown heeft Terre des Hommes in Tanzania en Oeganda alleen al meer dan 70 verhandelde kinderen gered.

Terre des Hommes tegen mensenhandel

Terre de Hommes is van mening dat alle kinderen die ‘onderweg’ zijn – hetzij verhandeld, achtergelaten of gedwongen worden te vluchten – de bescherming moeten krijgen waar ze recht op hebben. We hanteren een inclusieve aanpak, waarbij we ons richten op het ondersteunen van alle kinderen in beweging en het bestrijden van alle vormen van grensoverschrijdende of binnenlandse kinderhandel. Terre de Hommes wil ervoor zorgen dat er rekening wordt gehouden met de rechten van kinderen in beweging, om te voorkomen dat kinderen het slachtoffer worden van mensenhandel en om adequate steun te bieden aan de slachtoffers. Wij streven naar gerechtigheid tegen de daders en roepen de verantwoordelijkheid van de autoriteiten op om de wettelijke kaders te versterken om de bescherming van “Children on the Move” te waarborgen. Het werken met lokale partners en het toepassen van een participatieve aanpak is voor ons een eerste vereiste om dit te doen.

Helpt u ons mee? U kunt deze kwetsbare kinderen een toekomst geven, bijvoorbeeld door Terre des Hommes op te nemen in uw testament. Kijk hier voor meer informatie. Bij voorbaat hartelijke dank voor uw steun.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details