Platform over schenken, erven en nalaten
Terre des Hommes: Ouders maken zich grote zorgen over online veiligheid en grooming van hun kinderen

Terre des Hommes: Ouders maken zich grote zorgen over online veiligheid en grooming van hun kinderen

Terre des Hommes voerde een representatief onderzoek onder Nederlandse ouders met kinderen in de leeftijd van 8 t/m 17 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat 56% de ouders zich (grote) zorgen maakt over online veiligheid en grooming van hun kinderen. Maar liefst 35% van de ouders geeft aan dat hun kind of een kind dat ze kennen, melding heeft gedaan van een vervelende situatie online. Terre des Hommes strijdt tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Terre des Hommes strijdt tegen seksuele uitbuiting van kinderen.

“Mijn zoon kan slecht verstandige keuzes maken en gelooft alles wat er op internet staat. Hij ziet niet de slechte bedoelingen van mensen” (citaat van ouder uit onderzoek)

Naast het onderzoek, heeft Terre des Hommes een online magazine gecreëerd voor ouders, verzorgers, leraren en iedereen die zich zorgen maakt over de online veiligheid van kinderen. Het magazine bevat onder andere interviews met experts en ervaringsdeskundigen. Ook zijn er veel tips voor ouders, kinderen en leraren om gevaarlijke signalen te herkennen en ervoor te zorgen dat kinderen vertrouwd raken met hun ouders en bewust worden van de gevaren van de online wereld.  U kunt de magazine hier lezen.

Terre des Hommes

Terre des Hommes werkt internationaal tegen kinderuitbuiting. In Nederland onderzoekt de organisatie meldingen van seksuele uitbuiting en heeft met CoMensha het meldpunt MUM, melduitbuitingminderjarigen.nl opgezet. Terre des Hommes doet onderzoek naar daders. Informatie over strafbare gedragingen wordt gedeeld met de politie. U kunt ons helpen in de strijd seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland en wereldwijd. Een bijzondere mogelijkheid is het opnemen van Terre des Hommes in uw testament. Kijk hier voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over uw persoonlijke wensen en gedachten! Bij voorbaat hartelijke dank voor uw betrokken steun.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details