Platform over schenken, erven en nalaten
Terre des Hommes: Seks voor vis in de Busia regio in Kenia

Terre des Hommes: Seks voor vis in de Busia regio in Kenia

Het moment waarop ze geacht worden om bij te dragen aan het gezinsinkomen door met de vissers mee te gaan en met hen te slapen. De term ‘Seks voor vis’ is een gebruikelijke term en ruilmiddel. Seksuele uitbuiting tegen kinderen moet stoppen en daarom komt Terre des Hommes in actie om deze meisjes en jongens te helpen.

Victoriameer bron van levensonderhoud

Meer dan zestig procent van de inwoners van Budalangi, gelegen in de Busia regio leeft onder de armoedegrens. Iedereen daar leeft van het Victoriameer, van vissers tot visverkopers, transporteurs, bootbezitters en nettenmakers. Meisje vergezellen vissers op hun vistochten en worden seksueel uitgebuit. Maar ook de jongens die als hulpjes met de vissers meevaren worden slachtoffer van seksueel misbruik. Iedere nacht veranderden de vissers mij in een vrouw. Ik voelde me verschrikkelijk, maar ik moest iedere keer weer mee omdat ik ons gezin moest voeden’, aldus, de vijftienjarige Brighton die de verschrikkingen van de vissers heeft meegemaakt.

Tiener zwangerschappen

Vier jaar geleden ging de vader van de tienjarige Quinter vissen, en kwam hij nooit meer terug. Dit is een veel voorkomend fenomeen in Bugalandi. Doordat haar vader niet terugkwam van zijn vistocht had de moeder van Quinter moeite om het gezin te onderhouden. Als gevolg hiervan moesten haar twee oudste dochters noodgedwongen seks hebben met mannen in ruil voor vis en andere basisbehoeftes. De meisjes raakten allebei zwanger toen ze veertien en zestien jaar oud waren. Ze moesten stoppen met school. Quinter vreest dat haar hetzelfde lot te wachten staat als haar zussen.

Terre des Hommes neemt actie

Samen met haar partner organisatie ANPPCAN doet Terre des Hommes er alles aan om seksueel misbruik van kinderen in Busia tegen te gaan. Ondanks de grote omvang van seksuele uitbuiting in de regio is het onderwerp nog steeds taboe. Gelukkig kwam het verhaal van Quinter bij onze medewerkers terecht en kreeg ze hulp. Haar moeder heeft nu werk en zij kan naar school. Ook Brighton gaat weer naar school en zijn familie heeft hulp gehad om hun inkomen te verbeteren. Terre des Hommes werkt aan bewustwording in de regio en maakt kinderen weerbaar via kinderrechten clubs op scholen.

U kunt ons helpen in de strijd tegen seksuele uitbuiting in Nederland en wereldwijd.

Zodat kinderen als Brighton en Quinter een veilige plek hebben om op te groeien en te leren. Een bijzondere mogelijkheid is het opnemen van Terre des Hommes in uw testament.

Kijk hier voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over uw persoonlijke wensen en gedachten. Bij Voorbaat dank.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details