Platform over schenken, erven en nalaten
UNICEF levert hulpmiddelen aan zwaar getroffen India

UNICEF levert hulpmiddelen aan zwaar getroffen India

Het gezondheidssysteem in India wordt ernstig belast door corona. Er is snel actie nodig om mensenlevens te redden. UNICEF voorziet in zuurstoftoevoer en andere kritieke noodapparatuur en helpt het land in de strijd tegen de coronapandemie. ‘Maar er is veel meer nodig aangezien de uitbraak zich razendsnel verspreidt’, aldus Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland.

Naast de zuurstofconcentrators levert UNICEF meer dan 500 neuscanules en 85 PCR-test machines. Daarnaast ondersteunt UNICEF de installatie van 25 zuurstoffabrieken voor ziekenhuizen in het noordoosten van India en in Maharashtra, een van de zwaarst getroffen staten. Ook installeert UNICEF meer dan 70 infrarood thermometers in verschillende havens in het land.

‘De situatie in India is uiterst alarmerend. Juist de meest kwetsbare gezinnen betalen de hoogste prijs in deze dodelijke coronagolf. UNICEF roept alle partijen die hulp kunnen bieden op om dit onmiddellijk te doen’, aldus Laszlo.

UNICEF steunt niet alleen de gezondheidszorg in India, maar helpt de regering van het land ook om ervoor te zorgen dat cruciale diensten voor de meest kwetsbare kinderen door kunnen blijven gaan. In alle deelstaten biedt UNICEF ondersteuning om de veiligheid en zorg voor kinderen te waarborgen.

UNICEF biedt ook technische ondersteuning aan de overheid en partners om 12,3 miljoen kinderen in 17 provincies thuisonderwijs te bieden. Bovendien helpt UNICEF India met het versneld uitrollen van de nationale vaccinatiecampagne om alle bevolkingsgroepen van het land in te enten tegen corona. Daarbij pakt UNICEF desinformatie rondom vaccinaties aan.

‘De coronacrisis is de grootste wereldwijde gezondheidscrisis in ons leven.  Maar meer dan de helft van de wereldbevolking heeft geen toegang tot de oplossing. Alleen met een eerlijke verdeling van het coronavaccin maken we wereldwijd een einde aan de coronapandemie’, aldus Laszlo. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details