Platform over schenken, erven en nalaten
Unieke Kerstspecial: Knoop busje komt zo!

Unieke Kerstspecial: Knoop busje komt zo!

In de Kerstspecial ‘Knoop busje komt zo’ rijdt Paul de Leeuw met zijn bus door het hele land. Onderweg pikt hij de leden van een bijzondere band op: acht unieke talenten met een verstandelijke beperking. Samen met BN’ers als Simon Keizer, Maan en Frans Bauer gaan ze de strijd aan tegen eenzaamheid onder jongeren met een handicap. Al reizende ontstaan er openhartige en ontroerende gesprekken. Zorg dat je op tijd voor de TV zit, want dit wil je niet missen!

Schokkende cijfers over eenzaamheid

In ‘Knoop busje komt zo’ vragen we aandacht voor eenzaamheid onder jongeren met een handicap. Helaas blijkt dit een zwaar onderschat probleem. Maar liefst één op de twee jongeren met een handicap voelt zich eenzaam, 3x zo vaak dan hun leeftijdsgenoten zonder handicap. Dat is een enorme groep die zich onnodig eenzaam voelt…

Geef voor [Buddies]

Om eenzaamheid tegen te gaan heeft HandicapNL het programma [Buddies] in het leven geroepen. Met zorgvuldige matching, training en begeleiding scheppen we vriendschappen tussen jongeren mét en zónder handicap. Hierdoor kunnen ze hun verhaal kwijt en doen ze samen leuke dingen. Het [Buddies] project is volledig afhankelijk van donaties.

Steun [Buddies] met een eenmalige donatie!

‘Knoop busje komt zo’ is te zien op 16 december om 21:28 uur op NPO1.
Mis het niet!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details