Platform over schenken, erven en nalaten
Vacature | Project Controller

Vacature | Project Controller

Elk kind een familie. SOS Kinderdorpen gelooft dat familie de enige effectieve plek is voor de ontwikkeling van een kind. Wereldwijd staat 1 op de 10 kinderen er echter alleen voor of groeit op in een onveilige situatie. Voor deze kinderen zet SOS Kinderdorpen zich structureel in. We steunen en versterken kwetsbare families, zodat zij de zorg voor hun kinderen kunnen blijven dragen en voorkomen wordt dat de familie uiteen valt. Kinderen zonder familie of in een onveilige thuissituatie geven we een nieuw thuis binnen een SOS familie. Zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen tot kansrijke volwassenen die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en de mensen om ze heen. Want wat een kind leert, geeft een kind door.

Om onze ambitieuze doelstellingen te realiseren zijn wij binnen het team Bedrijfsvoering per direct op zoek naar een nauwkeurige

Project Controller (30 – 37,5 uur per week) 0,8 tot 1.0 fte

SOS Kinderdorpen heeft de afgelopen jaren diverse interessante projecten opgezet en daar komen ieder jaar ook nieuwe projecten bij. Een gedeelte van de projecten wordt institutioneel gefinancierd (EU, Buza). Om die reden zijn wij nu op zoek naar iemand met voldoende financiële ervaring om de project- en programmamedewerkers te adviseren en te ondersteunen bij het realiseren van de financiële- en tijdsdoelstellingen. Je bewaakt en stuurt mede op de voortgang van het project (voor- en nacalculatie, voortgang in tijd, kansen en risico’s, evaluatie). Het is jouw taak om te zorgen voor een stabiele, sluitende en betrouwbare (financiële) weergave van het project. Eventuele afwijkingen signaleer, analyseer en bespreek je zo snel mogelijk om op korte termijn te kunnen bijsturen.

Wij zoeken iemand die de uitdaging aan gaat om vanuit deze onafhankelijke, signalerende rol anderen in staat te stellen keuzen te maken. Daarbij gaat het natuurlijk om de inhoud, maar weet je ook mensen te binden. Dit vraagt van jou overzicht in het dynamische speelveld waarbinnen je acteert. De kansen en bedreigingen die je ziet, weet je, met rust en tact, adequaat en op programmatische wijze om te zetten in gevraagde en ongevraagde adviezen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je draagt zorg voor de financiële projectrapportages, zorgt voor de consistentie en betrouwbaarheid van de project gerelateerde cijfers.
 • Het maken van analyses.
 • Het uitvoeren van de projectadministratie.
 • Heeft een actieve rol bij het opstellen van projectvoorstellen naar diverse donoren.
 • Het bewaken van de gealloceerde kosten en het toezicht op het budget.
 • Je adviseert de Financial Controller bij de financiële beheersing van de diverse projecten.
 • Je signaleert op basis van verzamelde gegevens en geanalyseerde informatie opmerkelijke cijfers en afwijkingen en neemt actie naar projectmanagement.
 • Je bent samen met de Financial Controller verantwoordelijk voor credit control in ruime zin.
 • Beantwoorden van diverse, uiteenlopende vragen en het opstellen van diverse analyses gevraagd en ongevraagd.

Wat vragen wij van jou?

 • HBO of universitair werk- en denkniveau (bedrijfseconomische achtergrond).
 • Meerjarige aantoonbare ervaring met project control, projectbeheersing en programmamanagement.
 • Het is een pre als je ervaring hebt binnen bij een internationaal werkende NGO.
 • Gevoel voor besluitvormingsprocessen en politieke verhoudingen.
 • In staat om objectief en onpartijdig te werken.
 • Stevige gesprekspartner, sterk in oordeelsvorming, analytisch, ‘recht door zee’ met overtuigingskracht.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, je bent een echte verbinder.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal. Frans is een pré.
 • De projecten waar je project control voor gaat doen, bevinden zich in het buitenland. Je vindt het leuk om internationaal samen te werken en bent bereid, indien nodig, te reizen naar onze projecten.
 • Uiteraard heb je affiniteit met ontwikkelingsprogramma’s voor kinderen.

Wat bieden wij jou?
Bij SOS Kinderdorpen kom je te werken in een zeer betrokken, professionele omgeving waarbij met veel compassie wordt gewerkt. Deze betrokkenheid staat ook bij jou voorop. Daarnaast kom je te werken in een brede functie, waarbij voldoende ruimte en mogelijkheden zijn voor ontwikkeling en ontplooiing. Uiteraard staan er passende arbeidsvoorwaarden tegenover. De standplaats voor deze functie is Amsterdam.

Interesse?
Ben jij in staat om inzicht te geven in een project en weet je dit te vormen tot een duidelijk overzicht? Houd je van de dynamiek van verschillende projecten? Dan is de rol van Project-Controller zeker wat voor jou! Wacht daarom niet langer en reageer vόόr 13 mei aanstaande via ons online sollicitatieformulier.

Solliciteer nu

Referentiecheck en het kunnen overleggen van een VOG maken standaard onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Vragen?
Heb je nog vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Peter Visser, Financial Controller via [email protected] of op 020-5121663.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details