Platform over schenken, erven en nalaten
Van straat geplukt of uit huis meegegeven. Kinderen in Oost-Afrika lopen gevaar.

Van straat geplukt of uit huis meegegeven. Kinderen in Oost-Afrika lopen gevaar.

We bieden een veilige plek waar ze naar school kunnen. En helpen gezinnen meer geld te verdienen. Zodat de kinderen thuis kunnen blijven wonen. Ook helpen we de politie en overheden om handelaren op te sporen. Om ze vervolgens te kunnen bestraffen.

Veel gezinnen in Tanzania, Oeganda, Ethiopië en Kenia zijn arm. Ouders worden geregeld door ‘bekenden’ benaderd. Om hun kinderen af te staan. Voor geld. Voor een beter leven. Zeggen ze.

Deze kinderen verdwijnen. Ze werken ergens als slaaf. In het huishouden, de drugssmokkel, in een bordeel of in een mijn. Onbetaald en zwaar werk. Veel meisjes worden misbruikt. Ook kinderen zonder ouders zijn een makkelijke prooi. Ze zwerven rond op zoek naar een manier om te overleven. Handelaren pikken ze op en verkopen ze. Alsof het spullen zijn. Ze raken onzichtbaar. Overheden en politie doen vaak weinig voor deze kinderen. Gebrek aan beter betaald werk zorgt dat de situatie voor gezinnen niet verandert.

1 op de 4 slachtoffers van moderne slavernij is kind. Ze worden verhandeld alsof het spullen zijn. Kinderhandel is een groot probleem. Veel kinderen houden er een trauma aan over. Zoals de VN het definieert, verwijst mensenhandel naar “het werven, vervoeren, overbrengen, herbergen of ontvangen van personen” door middel van bedreiging, geweld of machtsmisbruik. Vaak verlaten de kinderen door valse beloften van handelaren hun thuis. Ze komen slecht terecht. Ze moeten werken, helpen in de drugshandel of worden seksueel uitgebuit.

Terre des Hommes beschermt kinderen in Oost-Afrika tegen kinderhandel.

We leggen kinderen uit waar ze gevaar lopen. Zodat ze niet langer in de smoesjes van handelaren trappen.

Ouders, familie en gemeenschap lichten we voor over hoe ze kinderen beter kunnen beschermen. We helpen gezinnen om meer geld te verdienen. Zodat hun kinderen thuis kunnen blijven wonen.

Kinderen die op straat zwerven en die worden uitgebuit om te werken, sporen we op en brengen we in veiligheid. Zo controleren we zelf ook langs de weg en bij grenzen. Om ze beter te kunnen vinden. Als het kan, zorgen we dat ze terug naar huis kunnen. De anderen bieden we onderdak.

We bieden medische en geestelijke hulp. We helpen met juridische steun als ze aangifte doen tegen uitbuiting. We zorgen dat ze naar school kunnen. Om meer van hun leven te kunnen maken.

Politie en overheid trainen we om deze kinderen beter te beschermen. We voeren politieke actie om kinderhandel ‘op de agenda’ te houden. Medewerkers van bedrijven zoals buschauffeurs lichten we voor hoe ze deze kinderen kunnen herkennen en kunnen helpen. Samen met lokale organisaties bouwen we aan een groter netwerk. Zodat ons werk meer effect heeft en we meer kinderen kunnen helpen.

U kunt ons helpen in de strijd tegen kinderhandel en onveilige migratie. Zodat deze kinderen een veilige plek hebben, waar ze naar school kunnen en zich weer thuis kunnen voelen. Zodat de daders worden gestraft. Zodat de ouders meer geld verdienen en hun kinderen thuis kunnen houden. Een bijzondere mogelijkheid is het opnemen van Terre des Hommes in uw testament. Kijk hier voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over uw persoonlijke wensen en gedachten!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details