Platform over schenken, erven en nalaten
Veilig verblijf voor bijtschildpadden Stichting Carnivora

Veilig verblijf voor bijtschildpadden Stichting Carnivora

Een tijdje geleden werden hele bijzondere dieren gebracht bij Stichting Carnivora. Namelijk twee bijtschildpadden. Een van de bijtschildpadden was in de winter in een doos bij de opvang gedumpt. Ondanks dat er geen briefje met informatie bij zat, wisten zij gelukkig om welke schildpaddensoort het ging. Dat was in deze situatie van groot belang, want bijtschildpadden zijn ontzettend gevaarlijk! Ze hebben een extreme bijtkracht en laten niet meer los. Zo kunnen ze zelfs hele handen amputeren.

De bijtschildpadden kunnen een schildlengte tot 50 cm en een totale lengte van 1 meter bereiken en zijn één van de grootste zoetwaterschildpadden. Bijtschildpadden zijn absoluut niet geschikt als huisdier en zeker niet voor kinderen. De andere schildpad die binnen werd gebracht als verjaardagscadeau voor kinderen, maar achteraf bleek dit toch geen goed idee.

Nieuwe vijverbak

Gelukkig had de opvang een groot en veilig verblijf over, met daarin een watergedeelte. Helaas lekte de toenmalige waterbak en was deze te klein voor de bijtschildpadden. Ook de pomp en filter waren aan vervanging toe. Hierdoor moesten ze op zoek naar een nieuwe vijverbak met benodigdheden. En hoewel er meer dan genoeg vijverbakken waren, was het erg lastig om een vijverbak te vinden die exact in het verblijf paste. Na lang zoeken vonden zij een vijverbak met benodigdheden die perfect paste, maar deze was erg prijzig.

Bijtschildpadden zijn aaseters en daarom zijn een goede pomp en filter van groot belang. Daarnaast komen bijtschildpadden uit subtropische streken, waardoor er ook een groot verwarmingselement nodig was om de grote vijverbak op temperatuur te kunnen houden.

Bedankt

,,Deze vijverbak met benodigdheden had alles waarnaar we op zoek waren, alleen de prijs werkte niet mee. Toch waren wij vastberaden om deze bak te bemachtigen, zodat de bijtschildpadden goed terecht komen. Maar het verblijf moest uiteraard ook de veiligheid van de verzorgers kunnen waarborgen. Daarom besloten we een beroep te doen op stichting Dierenlot en haar donateurs. Dankzij stichting Dierenlot en alle donateurs konden wij deze gevaarlijke dieren een goed en veilig tehuis geven. Dus namens onze bijtschildpadden een grote dankjewel aan alle donateurs!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details