Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Veilige ziekenkooi voor de grote vogels van World of Birds foundation

schermafbeelding-2020-11-03-120537.f63c04

11 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

World of Birds deed bij Stichting DierenLot een aanvraag voor een nieuwe ziekenkooi, schone zitstokken en veilige voorfrontjes van de quarantainekooien. Natuurlijk wilt DierenLot dat de vogels in de opvang veilig en hygiënisch verblijven en deed een bijdrage!

Ziekenkooi

In de ziekenboeg van World of Birds was een grote warmtekooi nodig voor de grote vogels. Zij hadden namelijk geen ziekenkooi om bijvoorbeeld een zieke ara of grote kaketoe in te plaatsen. Om een zieke grote vogel te kunnen redden is het vaak nodig om deze warm te plaatsen tijdens zijn herstel en behandelingsproces. Daar hadden ze helaas nog geen plek voor.

Gevaarlijk

Daarnaast waren een groot aantal van de voorfrontjes van de quarantainekooien niet meer veilig. Het vervangen van de voorfrontjes van een aantal quarantaine kooien was belangrijk omdat door beschadigingen en op maat knippen er soms uitstekende metalen puntjes zijn. Dit is natuurlijk onveilig voor onze vogels en maakt de kooien onbruikbaar.

Hygiëne

Ook de zitstokken voor de quarantaine kooien moeten regelmatig vervangen worden en kan de opvang goed gebruiken. Houten stokken zijn vaak niet meer goed schoon te maken na lang gebruik.

,,Dolblij zijn wij bij World of Birds met de nieuwe ruime ziekenkooi, de voorfrontjes en nieuwe zitstokken voor onze quarantaine kooien. We hebben nu ook een op maat gemaakte afsluitbare kast voor de medicatie en spullen die we voor zieke vogels gebruiken. Stichting DierenLot bedankt!”

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details