Platform over schenken, erven en nalaten
Verkiezing ‘Diervriendelijke Gemeente van 2019’ van start

Verkiezing ‘Diervriendelijke Gemeente van 2019’ van start

Om dierenwelzijn op gemeentelijk niveau een positieve boost te geven organiseert Stichting DierenLot dit jaar wederom de verkiezing voor de Diervriendelijke Gemeente van het jaar . Welke gemeente wordt de opvolger van Leeuwarden? Welke gemeente heeft dierenwelzijn echt als aandachtspunt opgenomen? Welke gemeente heeft een dierenwelzijnsbeleid en iemand aangesteld met dierenwelzijn in het takenpakket die ervoor zorg draagt dat het beleid daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd?

Die gemeente die daar het meest in opvalt, of de grootste stappen heeft gezet, kan aanspraak maken op de titel Diervriendelijke Gemeente van 2019. De winnende gemeente wordt op 9 november bekend gemaakt en gehuldigd tijdens het Landelijke Congres Dierenhulpverlening van DierenLot.

Alle Nederlandse gemeenten zijn per brief aangeschreven en kunnen zichzelf nomineren op www.meestdiervriendelijkegemeente.nl. Ook de dierenhulporganisaties in Nederland worden gevraagd om hun input te leveren voor deze verkiezing en het Nederlands publiek mag ook zijn  favoriete diervriendelijke gemeente aandragen.

Uit alle genomineerde gemeenten worden op basis van een lijst van diervriendelijke criteria de 10 meest diervriendelijke gemeenten gekozen waarna een jury bestaande uit professionals in de dierenwelzijnssector na een verdiepend onderzoek de uiteindelijke top 3 gaat bepalen.

Met Leeuwarden als eerste winnaar heeft DierenLot een trend gezet in meer aandacht  voor dierenwelzijn. Een aantal gemeenten hebben daadwerkelijk contact gezocht met Leeuwarden om lessen te leren en binnen de eigen gemeente ook dierenwelzijn beter op de kaart te zetten. DierenLot is er trots op dat deze verbanden al in het eerste jaar zijn ontstaan en verwacht dat meer gemeenten zullen volgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details