Platform over schenken, erven en nalaten
Volksgezondheid in gevaar door stierengevechten Spanje

Volksgezondheid in gevaar door stierengevechten Spanje

Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) en AnimaNaturalis hebben een aanklacht ingediend in de Spaanse regio Toledo en de gemeente Esquivias voor het niet volgen van de coronamaatregelen bij een stierengevecht. De publieke gezondheid is met dit stierengevecht in gevaar gebracht. Het stierengevecht vond op 21 augustus plaats in Esquivias.

Tijdens het stierengevecht werden de regels voor het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus, zoals het houden van 1,5 meter afstand, het dragen van mondkapjes en het maximale aantal toegestane mensen per evenement, niet gerespecteerd. De organisatoren van het evenement lieten het stierengevecht onder deze omstandigheden doorgaan en brachten hiermee de publieke gezondheid in gevaar. Alle culturele sectoren moeten zich aan de coronaregels houden, en ook de stierenvechtsector moet deze volgen.

Tijdens het evenement gooiden de stierenvechters de afgesneden oren van de gedode stieren naar het publiek. Eerst kusten zij de oren – veel stierenvechters doen dat na een stierengevecht. Daarnaast werden er vanuit het publiek objecten in de arena geworpen die weer terug werden gegooid naar het publiek. Vanuit de organisatie is op geen enkel moment de waarschuwing gekomen dat dit verboden is. Ook werd er gerookt, gegeten en gedronken waardoor meerdere mensen het mondkapje lieten hangen. De afstand van 1,5 meter tussen twee personen werd ook niet gerespecteerd.

Het liefst hadden de organisaties een aanklacht ingediend voor het martelen en doden van de stieren. Helaas is dit volgens de Spaanse wetgeving toegestaan. Met onze aanklacht willen zij bereiken dat de organisatoren gesanctioneerd worden. Bij meer stierengevechten in Spanje zijn de coronamaatregelen niet gerespecteerd. Zo hebben zij om deze redenen begin september een aanklacht ingediend tegen de organisatoren van een stierengevecht in de stad Salamanca. Verder vragen zij de autoriteiten om niet onder de druk van de stierenvechtsector te bezwijken.

CAS International heeft geholpen met het financieren van het maken van de beelden van het stierengevecht. Niet alleen ondersteunen de opnames de aanklacht, maar ook brengen ze deze gruwelijke beelden aan het licht. Bekijk de beelden hieronder (let op: schokkende beelden).

Campagne tegen subsidies

CAS en AnimaNaturalis hebben een campagne opgezet waarin men een brief naar de Spaanse overheid kan sturen met het verzoek de stierenvechtsector niet financieel te redden. Momenteel hebben meer dan 170.000 mensen de brief verstuurd. Klik hier om ook een brief te verzenden naar de Spaanse regering.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details