Platform over schenken, erven en nalaten
Voor het eerst in 56 jaar geen stierengevechten in San Cristóbal, Venezuela

Voor het eerst in 56 jaar geen stierengevechten in San Cristóbal, Venezuela

Dit vindt gewoonlijk plaats in januari en is het belangrijkste stadsfeest in de staat van Táchira. Door de uitbraak van COVID-19 is het afgelast, al zal men enkele onderdelen online houden.

In december nog maakte het stierenvechtbedrijf Miura groots bekend dat zij toestemming had gekregen om de arena te mogen gebruiken voor eind januari en dat ze enkele nationale stierenvechters in dienst zou nemen voor de stierengevechten. Maar alles werd opeens ontkend toen de gemeentelijke en regionale autoriteiten zich hiertegen uitspraken.

Eerst reageerden de gezondheidsautoriteiten van de staat van Táchira, die adviseerden om alle festivals en publieke evenementen te annuleren in verband met COVID-19. Later reageerde het gemeentehuis van San Cristóbal: alle evenementen werden geannuleerd. Ook de regering van de deelstaat van Táchira maakte bekend dat ze maatregelen zou gaan treffen om de verspreiding van corona tegen te gaan: een daarvan was het afgelasten van alle evenementen.

Zelfs de stierenvechtersgilde had kritiek op Miura, maar om hele andere redenen: ze vonden de vijf duizend dollar die het bedrijf aanbood als salaris voor hun diensten een belediging. De beheerders van de arena van San Cristóbal ontkenden dat er stierengevechten in de planning stonden, of dat er plannen waren om deze te organiseren.

Onderdelen van het stadsfeest zullen online te volgen zijn, maar deze keer zonder stierengevechten. Venezuela is één van de stierenvechtlanden waar het einde van het stierenvechten zeer nabij is, dankzij jarenlange campagnes om een einde te maken aan deze wrede evenementen. In 2017 kwam een verbod op de stierengevechten in Maracaibo. Verder zorgt de economische situatie in het land er ook voor dat, in de weinige plaatsen waar men stierengevechten houdt, er nog minder publiek komt. Al vóór COVID-19 balanceerden diverse fokkerijen van vechtstieren op de rand van een faillissement. In 2019 werden in Venezuela maar zeven stierengevechten gehouden. Corona zal de situatie voor de stierenvechtsector in Venezuela alleen maar verder verslechteren. En ondertussen gaat het Comité Anti Stierenvechten, samen met collega-organisaties, verder met de strijd voor een verbod op het stierenvechten op de plaatsen waar het nog toegestaan is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details