Platform over schenken, erven en nalaten
VWS steunt Corona sociaal herstelfonds

VWS steunt Corona sociaal herstelfonds

Ons nieuwe Corona sociaal herstelfonds biedt steun. Met geld en kennis. Sociale initiatieven die problemen aanpakken die veroorzaakt of verergerd zijn door de coronacrisis kunnen nu bij ons aankloppen. 

Ministerie van VWS partner

Het Corona sociaal herstelfonds heeft een startbedrag van 4 miljoen euro. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is onze eerste partner en verhoogt dit bedrag met 1 miljoen euro. Het bedrag van het Ministerie wordt ingezet om eenzaamheid aan te pakken die ontstaan of verergerd is door de coronacrisis.

“Nu de samenleving steeds meer opengaat, start voor veel mensen ook weer het sociale leven. Maar niet voor iedereen. Mensen hebben meer eenzaamheid gekend en de drempel om naar buiten te gaan kan groter zijn geworden. Het initiatief in de samenleving om nieuwe en oude ontmoetingen weer mogelijk te maken krijgt via dit fonds een extra aanmoediging”, vertelt minister Hugo de Jonge.

Eenzaamheid

Dus zet jouw project zich in tegen eenzaamheid die ontstaan is door de coronapandemie? En wil jouw organisatie bijvoorbeeld een bestaande methodiek opschalen? Maar heb je wel jaarlijks minstens € 10.000,= nodig? Kijk dan snel verder bij onze criteria.

We hopen dat we veel sociale initiatieven kunnen helpen! Dan hoeft ook na corona niemand in onze samenleving er alleen voor te staan.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details