Platform over schenken, erven en nalaten
Wandelnet wil spoorovergangen Ruurlo veilig openhouden

Wandelnet wil spoorovergangen Ruurlo veilig openhouden

Dat is zeker het geval bij twee overgangen in Ruurlo. De gemeente wil beide onbewaakte overgangen sluiten. 

Veilig open houden

“Er is veel werk te doen in Gelderland met relatief veel onbewaakte oversteekplaatsen voor wandelaars en fietsers” zegt Kees Zwaan in het artikel. “Belangrijk is de vraag hoe we ze veilig open kunnen houden. Voor Ruurlo geldt dat als we de kwaliteit van het gebied in stand willen houden, we het als één geheel moeten laten functioneren. Daar horen dus (recreatieve) overgangen bij”.  

Bezwaar tegen sluiten

Wandelnet heeft het voornemen een bezwaar (een zienswijze) in te dienen tegen het besluit van het college van B&W van de gemeente Berkelland om de onbewaakte spoorovergangen Loorsteeg en Reurinkweg te sluiten. “Binnen het gebied zijn beide overgangen belangrijk voor de recreanten, er moet dus gezocht worden naar mogelijkheden om hier het spoor te kunnen blijven oversteken,” stelt belangenbehartiger Kees Zwaan in het artikel. Wandelnet stelt voor de overgang Loorsteeg te vervangen door een spoortrap of een tunneltje. Voor de Reurinksteeg moet een veilige verbinding blijven die geschikt is voor wandelaars, fietsers en ruiters. 

Graafschapspad

Ruurlo ligt in een prachtige omgeving. Met het Graafschapspad, een (rondgaand) Streekpad van 126 km verken je dit relatief onbekende stukje Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details