Platform over schenken, erven en nalaten
Warmtecamera helpt Dierenambulance Hoorn tijdens zoeken dieren

Warmtecamera helpt Dierenambulance Hoorn tijdens zoeken dieren

Een grote wens van Dierenambulance Hoorn was een warmtecamera. Dit apparaat kan warmtebronnen waarnemen en kan zelfs tot ongeveer 750 meter ver warmte waarnemen. Ideaal om dieren te vinden in het donker of in dichte begroeiing.  

De dierenambulance deed een aanvraag en DierenLot wilde graag helpen.

Bij meldingen van aangereden dieren, nestjes van zwerfkatten in bosjes en schuren of dieren die wegkruipen maakt dit het zoeken een stuk makkelijker. Voorheen was het haast niet te doen voor de dierenambulance om alle bosjes en struiken te doorzoeken en de dieren te vinden.

Goed van pas

De camera is de afgelopen maand al twee keer van pas gekomen. ,,Wij hadden een melding van een passant over een aangereden kat die was weggekropen tussen struiken. Aangezien het al rond middernacht was en de struiken in een slecht verlichte straat bevinden, is dat heel moeilijk zoeken. Wij wisten alleen waar de kat voor het laatst gezien was.”

Maar met de camera was de kat vrij snel gevonden en kon de dierenambulance direct naar de dierenarts. Bij de dierenarts bleek het diertje gechipt te zijn en hebben ze haar met de eigenaar kunnen herenigen. Zonder de warmtebeeldkijker zou dat niet zo snel mogelijk zijn geweest.

Kitten gered

,,Ook kregen we een melding van een gevonden kitten die zich verstopte in de begroeiing bij een grote parkeerplaats. Omstanders hadden het diertje horen miauwen, maar konden het niet vinden. Wij zijn ter plaatse gegaan en met behulp van de warmtecamera en heel veel geduld hebben we de kitten kunnen vangen. Hoe de kitten daar terecht is gekomen zullen we helaas nooit weten, maar hij is nu gelukkig veilig.”

Goed hulpmiddel

Zonder een warmtecamera had de dierenambulance de kat en kitten veel moeilijker kunnen vinden en had dit ook veel meer tijd gekost. ,,De warmtebeeldkijker is een prachtige aanvulling op onze hulpmiddelen en wij zullen er ongetwijfeld veel gebruik van gaan maken. Nogmaals heel veel dank!”

DierenLot had dit uiteraard niet kunnen doen zonder de hulp van onze donateurs, giftgevers en loterijspelers. Onwijs bedankt voor jullie steun!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details