Platform over schenken, erven en nalaten
Gezondheid

Wat is trombose?

Wat is trombose[2] kopiëren

2 juni 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Maar ook zonder corona krijgen in Nederland 11 mensen per uur trombose. Veel mensen houden ook klachten over na een trombose, jaarlijks zeker zo’n 15.000 mensen. Maar wat is trombose nu eigenlijk?

“Het verbaasde me dat trombose eigenlijk zo onbekend is. Ik hoop dat hier echt verandering in komt.” Dit vertelt Yvonne Bosman (63), wanneer ze haar ervaringsverhaal deelt. Ze heeft een trombosebeen en longembolie gehad, en moet nu een steunkous dragen en antistollingsmiddelen slikken.

De gevolgen van trombose kunnen levensbedreigend zijn en chronische klachten met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld de risico’s op trombose te kennen, de symptomen snel op te merken, en wanneer nodig in te grijpen. Gelukkig zijn de behandelmethodes de afgelopen decennia sterk verbeterd, en hebben trombosepatiënten en beter vooruitzicht.

In de nieuwe brochure van de Trombosestichting wordt antwoord gegeven op de vraag “wat is trombose?”. De brochure bevat informatie over de verschillende soorten trombose, de symptomen van trombose, en de behandeling van trombose.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details