Platform over schenken, erven en nalaten
Wat moet u weten over neutralisatie van uw huisdier

Wat moet u weten over neutralisatie van uw huisdier

Wat is neutralisatie (=sterilisatie/castratie)?
In de diergeneeskunde wordt de volgende defi nitie gehanteerd: castratie is het weghalen van de geslachtsklieren, zowel bij man-nelijke als bij vrouwelijke dieren. Worden de geslachtsklieren niet weggehaald, maar de eileiders of zaadleiders onderbroken, dan heet dat sterilisatie. De dieren zijn dan onvruchtbaar, maar hormonaal nog intact. Sterilisatie wordt in Nederland normaal gesproken niet gedaan.

Voordelen van neutralisatie
Het reduceert de kans dat uw dier verdwaalt in krolse of loopse situatie. Het is het meest effi ciënte middel tegen (ongecontro-leerde) voortplanting. Het voorkomt veel dierenleed door over-populatie van honden en katten. De asielen zitten overvol met thuisloze dieren en dat zijn nog de geluksvogels. Veel dieren leven een hard bestaan op straat en worden niet oud.

Gezondheid
Neutralisatie bij vrouwtjes vermindert de kans op kanker, andere ziektes en/of erfelijke aandoeningen. Neutralisatie bij mannetjes vermindert onder andere dominant gedrag en agressiviteit naar andere mannetjes toe. Het reduceert de kans op geslachtsziekten en ziekten veroorzaakt door bijtincidenten.

Dieren in het asiel
Er zitten duizenden dieren in de asielen in Nederland te wachten op een goed tehuis. Neem eens een kijkje en gun deze dieren een gouden mandje.

Huisdier zoek?
Stichting Amivedi registreert landelijk vermiste en gevonden huisdieren. Elk jaar registreert Amivedi tienduizenden vermiste huisdieren. Dit veroorzaakt veel verdriet en ongerustheid bij hun eigenaren. Laat daarom uw huisdier neutraliseren én chip-pen. Controleer regelmatig deze registratie bij de databank en vergeet niet een verhuizing of een nieuw telefoonnummer door te geven. Wordt uw dier toch vermist? Meld dit dan zo snel
mogelijk op www.amivedi.nl

Wist u dat…
Een teefje gedurende haar vruchtbare jaren in 6 jaar tijd voor bijna 7.000 nakomelingen kan zorgen?

Of dat een poes 3 nestjes per jaar kan krijgen met 4 tot 6 kittens per nestje? In 7 jaar tijd kunnen een poes en haar nakomelingen in theorie zorgen voor 420.000 katten!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details