Platform over schenken, erven en nalaten
Wereld Dierendag 2020 Sterilisatiecampagne

Wereld Dierendag 2020 Sterilisatiecampagne

Dieren die op 4 oktober extra aandacht krijgen zijn met name onze huisdieren. Eigenaren trakteren hun huisdier op iets lekkers deze dag en ze besteden extra aandacht en zorg aan hun dier(en).

De bittere realiteit van zwerfdieren is echter dat ze meestal helemaal geen baas hebben die hen dagelijks voeding, aandacht en zorg geeft, laat staan dat ze iets extra’s krijgen op een speciale dag. Ze worden in veel landen juist gezien als paria van de samenleving en als ongedierte dat bestreden moet worden.

Vandaag willen wij juíst stilstaan bij al die vele dieren die dagelijks zwervend door het leven moeten gaan. Honger en dorst, ziekte of gewond zijn, mishandeling en vergiftiging zijn voor deze dieren de “normale” zaken van het leven van alledag. En altijd met de angst om mensen tegen te komen die hen pijn gaan doen, wegjagen, mishandelen, vergiftigen, (expres) aanrijden of op willen pakken om hen te doden. Honden en katten horen een zorgzaam baasje en een dak boven hun hoofd te hebben. Zwerfdieren hebben dat niet. Ze leiden vaak een naargeestig bestaan op straat, waar ze zijn blootgesteld aan extreme kou of juist intense hitte, slachtoffer zijn van allerhande nare ziektes en huidaandoeningen. Maar als (zwerf)dierenvrienden kunnen wij samen op deze speciale dag medeleven tonen, actie ondernemen en zorgen voor veel zwerfdieren op de wereld.

Zwerfdieren hebben het ontzettend moeilijk.

Alleen al om elke dag zien te overleven en genoeg eten te vinden – zeker als ze ook nog eens een nest kittens of puppies moeten grootbrengen. De beste oplossing om het zwerfdierenprobleem op te lossen zijn sterilisaties en castraties, waardoor er niet nóg meer zwerfdieren geboren worden die hetzelfde erbarmelijke leven tegemoet zullen gaan als hun ouders. Want wat niet geboren wordt hoeft ook niet te lijden. De moederhonden/-poezen kunnen dan ook geen nestjes meer krijgen waardoor zij sowieso al een beter leven gaan hebben. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het vangen, steriliseren en weer terugplaatsen van de dieren de enige structurele manier is om een einde te maken aan overbevolking van zwerfhonden en -katten.

Steun daarom s.v.p. deze speciale werelddierendag sterilisatiecampagne en geef de zwerfdieren een beter leven! Naast dat ze gesteriliseerd worden, zullen (gewonde) dieren natuurlijk ook medische verzorging krijgen en behandeld worden tegen vlooien, teken, wormen en evt. huidaandoeningen. We willen zoveel mogelijk hulpprojecten met deze speciale actie ondersteunen. In sommige landen kan er zelfs al onder een tientje per dier geneutraliseerd worden!  (zie: www.dierennood.nl/goedkope-sterilisaties)

Wil jij deze kansarme dieren helpen? Nu kun je dat doen! Toon compassie en help mee om zoveel mogelijk zwerfdieren te laten steriliseren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details