Platform over schenken, erven en nalaten
Wereld Vluchtelingendag 2019

Wereld Vluchtelingendag 2019

20 juni is het Wereld Vluchtelingendag. Vandaag publiceren we ons Global Trends Report: voor het zesde jaar op rij is een triest recordaantal bereikt: 70,8 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor oorlog, geweld of onderdrukking.

Vandaag brachten we de nieuwste cijfers over mensen op de vlucht uit in ons nieuwe Global Trends Report: 70,8 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor oorlog, geweld of onderdrukking, een triest record.

Bekijk hier onze speciale uitzending, waar in Andrea Vonkeman, hoofd van UNHCR Nederland, vertelt over de nieuwste cijfers.

Elk mens op de vlucht voor oorlog of geweld heeft recht op een veilig leven. Dat vind jij toch ook?

Meer dan de helft van alle mensen op de vlucht is kind

Meer dan de helft van de ruim 70 miljoen mensen op de vlucht, is nog maar een kind. In de aanloop naar Wereld Vluchtelingendag publiceert UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie, jaarlijks het Global Trends rapport. In dit rapport zijn de statistieken terug te vinden over wereldwijde ontheemding. Ook deelt het rapport nieuwe, soms verrassende, inzichten, die niet altijd stroken met het beeld dat het publiek heeft van vluchtelingen en ontheemden. Zo wordt 85% van alle vluchtelingen opgevangen in hun eigen regio. Deze en andere data uit het Global Trends rapport zijn verzameld door UNHCR, overheden en andere partners.

Lees het rapport

Wereld Vluchtelingendag: waarom juist nu een oproep voor solidariteit?

Hoewel de aandacht voor mensen op de vlucht de afgelopen jaren van de voorpagina’s lijkt te verdwijnen, is hun situatie niet minder urgent. Meer dan 70 miljoen mensen moesten, vaak in doodsangst en halsoverkop, hun vertrouwde leven achter zich laten. Deze mensen vluchten voor oorlog. Voor geweld. Zij vluchten voor hun leven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details