Platform over schenken, erven en nalaten
Wij zijn hevig geschrokken…

Wij zijn hevig geschrokken…

Dit keer vragen wij graag je aandacht voor de erbarmelijke situatie voor (zwerf)dieren op Cuba.

Van onze speciale vrijwilligster Carole Speckstadt in België, die dit eiland vele malen bezocht heeft, krijgen wij veel informatie uit de eerste hand. Wij schrokken erg van hetgeen zij met eigen ogen gezien heeft. Grote aantallen zwerfdieren blijken daar ernstig ziek te zijn van honger, dorst, (huid)aandoeningen en uitputting. En áls ze al iets eten kunnen vinden is het meestal (brood)afval. Maagvulling wat geen enkele voedingswaarde heeft.

Reken daarbij de wormen, teken en parasieten en het is duidelijk dat de meeste dieren daar geen enkele weerstand hebben tegen honden- en kattenziektes. Bovendien lijden ze vaak aan ernstige gevallen van schurft waardoor de dieren hun huid kapot bijten en krabben. Totdat die gekmakende jeuk door infecties overgaat in helse pijn…

En het erge is dat mensen die dieren dan met stenen verjagen omdat ze ze eng en vies vinden. Deze dieren kunnen echter heel goed behandeld worden. Voor betrekkelijk weinig geld kunnen ze zelfs helemaal opknappen en dan komt er vaak opeens een prachtig dier tevoorschijn. Carole kent geweldige dierenhelpers die dit graag zouden willen doen voor veel van deze dieren. Daar is dit project voor bedoeld. Zoals in de hoofstad Havana, waar helaas heel veel dieren met schurft rondlopen. Dappere dierenhelpers hebben geen geld voor een speciale shampoo of lotion.

Vaak hebben ze amper geld om zelfs maar voer voor de geredde dieren te kunnen kopen.  Donaties kunnen ervoor zorgen dat opgevangen zwerfdieren behandeld kunnen worden waardoor de jeuk verdwijnt en hun kapot gekrabde huid kan genezen. Wil je alsjeblieft meehelpen om zoveel mogelijk getroffen zwerfdieren daar een draaglijker leven te geven?

Doneer dan rechtstreeks of via een van de onderstaande betaal-knoppen. Meer weten? Lees HIER verder over dit project. En je weet, bij ons wordt je donatie echt goed besteed. Wij kennen namelijk geen aftrek voor kosten zoals salarissen, huisvesting, autovergoeding of andere overbodige franje. Dus 100% van jouw donatie gaat alleen naar dit project toe! En de resultaten kun je snel erna zien op onze website!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details