Platform over schenken, erven en nalaten
Worden haar honden vergiftigd?

Worden haar honden vergiftigd?

Iva Stojicevic is de drijvende kracht achter een dierenopvang in Pozarevac, een dorpje in Servië. Samen met familie en andere vrijwilligers probeert ze zo goed mogelijk ongeveer 100 geredde honden te verzorgen.

Twee jaar geleden is de toenmalige kennel geheel weggespoeld en wij hebben als stichting Dierennood haar toen gelukkig kunnen helpen. De honden zijn toen opgevangen bij het eigen huis en in de tuin van Iva en daar zitten ze nu nog steeds. Zo goed en zo kwaad als het kan. Marina, een vriendin runt het ‘asiel’ en verzorgt de honden. Want Iva moet gewoon de hele dag werken.

Af en toe neemt Iva een hond met pups in haar badkamer op. “Wat kan ik anders? Als ik ze niet help, worden ze doodgeslagen door mensen of door hondenvangers meegenomen. Kijk nu toch hoe mooi ze er uit zien. Hoe kan iemand zo’n lief dier kwaad doen?”

Als de honden niet worden opgevangen zijn ze overgeleverd aan de hondenvangers of zwerven ze hongerig rond. Er zijn maar weinig mensen die de honden voeren. Zeker nu met de Corona problemen.

In Servië is er veel weerstand tegen het werk dat Iva doet. Zij ondervindt dan ook veel last van de politie die regelmatig inspecties komt uitvoeren. Ook is zij erg bang van de buren, die klagen over het geblaf en haar honden maar niets vinden. Ze hebben al gedreigd om haar honden te gaan vergiftigen.

Alleen daarom al wil zij graag zo spoedig mogelijk weer terug naar de plek van de oude kennel. “We hebben nu veel materiaal klaar liggen om het nieuwe asiel in te richten maar dat is nog niet voldoende. Gelukkig kunnen wij wel de sterilisaties laten doorlopen, omdat een lieve vrouw dit wil bekostigen. Het probleem is het eten voor de 100 dieren. Elke keer lopen we daar weer tegen aan. We hebben gewoon niet genoeg geld om dat voer te betalen. “

Vriendin Marina verzorgt nu alle honden grotendeels alleen, omdat Iva net moeder is geworden. Verontschuldigend zegt ze: “Ik heb weinig tijd gehad de facebookpagina te updaten omdat ik twee weken geleden ben bevallen van een zoon”.

Gisteren vond Marina een moederhond met 7 pups waarvan de oogjes nog gesloten waren. Gelukkig hebben we ze op tijd meegenomen. Hopelijk vinden we snel mensen die ze willen adopteren. Want dit zijn weer 8 bekjes om te voeren.

Op dit moment is met name geld voor eten van levensbelang. En als er dan nog wat over blijft, dan kunnen zij ook het asiel weer opnieuw inrichten met hokken en omheining. Oh wat zou dat fijn zijn! Zeker ook voor de dieren zelf!

Mogen wij je daarom vragen om voor deze super lieve mensen, die zoveel er voor over hebben om dieren te behoeden voor een gruwelijke dood, een donatie over te maken?

Alvast reuze bedankt!

Doneren kan natuurlijk op ons bankrekeningnummer

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Klein Project 68

Of bezoek de website en wij zorgen dat je donatie echt alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons is er namelijk geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details