Platform over schenken, erven en nalaten
WWF prijst historisch besluit

WWF prijst historisch besluit

VN-lidstaten besluiten tot ontwikkeling bindend verdrag om plastic vervuiling te stoppen

De VN-lidstaten hebben tijdens de milieuconferentie (UNEA-5.2) in Kenia eensgezind besloten dat er een internationaal bindend verdrag moet komen om plastic vervuiling te stoppen. WWF reageert verheugd op de historische uitkomst: “Dit is het meest ambitieuze besluit van de UNEA sinds het internationale verdrag uit 1989 om de ozonlaag te beschermen.”

De lidstaten erkennen in de resolutie dat de plasticcrisis een bedreiging is voor mens en natuur. Oskar de Roos, plastic expert van het Nederlandse kantoor van WWF, is opgelucht over het unanieme besluit: “Er is keihard gewerkt om dit resultaat te bereiken. Dit verdrag moet ervoor gaan zorgen dat we minder plastic gaan gebruiken, dat recycling beter wordt en dat er meer alternatieven voor plastic komen. Uiteindelijk zorgen we voor schonere oceanen waar we allemaal baat bij hebben.”

2.2 MILJOEN HANDTEKENINGEN VOOR PLASTIC VERDRAG

De druk op een positieve uitkomst is mede door WWF en partners de afgelopen weken flink opgevoerd. Zo werden eerder deze week door WWF 2.2 miljoen handtekeningen aangeboden van mensen van over de hele wereld die een stevig verdrag willen. Ook meer dan 120 grote bedrijven en ruim 1000 maatschappelijke organisaties steunden de roep om een plastic verdrag.

Het format van dit verdrag kunt u hier bekijken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details