Platform over schenken, erven en nalaten
Zeven uur reizen voor hulp

Zeven uur reizen voor hulp

Een ouder gaat door het vuur voor zijn kind. Maar ouders in de stad Taiz in Jemen ervaren wat dit echt betekent. Als hun kind ziek wordt of als er iets misgaat tijdens de bevalling, wacht hen een levensgevaarlijke reis. Om bij een ziekenhuis te komen moeten ze frontlinies oversteken, reizen door niemandsland of zich een weg onderhandelen door meerdere checkpoints. Dit kan uren, soms dagen duren en vaak komt medische hulp te laat.

In paniek

Voor Eftekar was het op het nippertje. Zij maakte tijdens haar bevalling een zenuwslopende reis naar het ziekenhuis. ‘Ik had veel pijn. We moesten uren wachten bij de checkpoints en onderweg hoorden we geweerschoten. In paniek kwamen we bij het ziekenhuis aan.’

Beter bereikbaar

Na vier jaar gewelddadig conflict is de medische zorg in Jemen volledig ingestort. Artsen zonder Grenzen is als één van de weinige hulporganisaties actief in Taiz. Net buiten de stad hebben we een moeder-en kindziekenhuis geopend. Dit ziekenhuis is beter bereikbaar en moeders en kinderen krijgen er gratis medische zorg.

Jouw hulp

Artsen zonder grenzen geeft levensreddende medische hulp. In Jemen en op andere plekken waar mensen zwaar worden getroffen door rampen, oorlog of conflict. Jouw hulp is hier ontzettend hard bij nodig. Doneer nu en help levens redden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details