Platform over schenken, erven en nalaten
Zoek- en vangteam van Dierenwelzijn Walcheren blij met nieuwe hulpmiddelen

Zoek- en vangteam van Dierenwelzijn Walcheren blij met nieuwe hulpmiddelen

Dierenwelzijn Walcheren rijdt sinds april 2020 met een DierenLot dierenambulance. Ze groeien ontzettend hard en inmiddels rijden ze al met twee dierenambulances en is het werkgebied wel drie keer zo groot geworden als toen zij begonnen.

Naast dat de dierenambulance op pad gaat naar meldingen van dieren in nood, helpt de dierenorganisatie ook mee zoeken naar vermist geraakte dieren. Dit doen zij met een speciaal zoek- en vangteam die uit vrijwilligers bestaat. Zo hebben ze al heel wat honden en katten kunnen herenigen met hun baasjes.

Hulpmiddelen

Bij het zoeken en vangen van de dieren zijn er verschillende hulpmiddelen nodig zoals verrekijkers om die dieren te kunnen spotten in het Zeeuwse landschap, vangkooien om de dieren op een veilige en minder stressvolle manier te vangen en te vervoeren.

Vangkooi en verrekijkers

Dierenwelzijn Walcheren deed een aanvraag bij DierenLot voor de hulpmaterialen en zo hebben zij het zoekteam kunnen verbeteren. “Wij kregen een budget om een eigen hondenvangkooi aan te schaffen plus twee verrekijkers om rondom die vangkooi dag en nacht in de gaten te kunnen houden en ook nog eens twee geweldige verrekijkers waarmee je zelfs een muisje in een bietenveld ziet lopen. Wat zijn we daar ontzettend blij mee! Hiermee kunnen we sneller en vooral veiliger, ons zoek- en vangteam inzetten zodat we hopelijk alle honden of katten kunnen herenigen met hun baasjes.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details