Platform over schenken, erven en nalaten
Zoeken, ruiken, klimmen en spelen

Zoeken, ruiken, klimmen en spelen

Wil je je hond of kat uitdagen, mentaal sterker maken en zelfvertrouwen geven? Dan is verrijking de sleutel tot succes. Verrijking biedt een scala aan mogelijkheden, van snuffelmatten tot interactieve voerbakken en alles daartussenin. Het is niet alleen goed voor hun gezondheid, maar ook een leuk tijdsverdrijf. Bij Louterbloemen weten we dit als geen ander. Daarom hebben ze een aanvraag gedaan bij DierenLot voor verschillende items, zowel voor honden als katten.

Een ruimte vol uitdaging en plezier

Schuilen is natuurlijk gedrag van de kat. Zeker met een ruimte met andere katten, is het belangrijk dat zij allemaal hun eigen plekje hebben om te slapen en te schuilen. Om dit te verhelpen hebben zij krabtonnen aangevraagd. Voor extra verrijking een klimzak en verschillende speeltjes. Door het aanbieden van verrijking zijn de dieren even afgeleid en zorgt ervoor dat ze hun natuurlijke instincten moeten gebruiken. Het stressniveau daalt en zorgt er vervolgens weer voor dat de weerstand toeneemt. De katten krijgen bijvoorbeeld op maandag een stukje karton met catnip aangeboden en op dinsdag een pauwenveer of een kastanje met valeriaan.

(Speur)neuzen

Voor sommigen kan het verblijf in een kennel veel stress veroorzaken. Door dagelijkse verrijking worden ze gestimuleerd om hun belangrijke zintuigen te gebruiken en natuurlijk gedrag te vertonen. Ze moeten moeite doen om bij lekkers te komen, vaak door hun neus te gebruiken, wat hen mentaal uitdaagt en het stressniveau verlaagt. Snuffelmatten zijn ideaal om de honden hun neus te laten gebruiken; door lekkers te verstoppen moeten ze hun neus inzetten om het te vinden. Er zijn verschillende varianten van snuffelmatten beschikbaar. We zouden graag drie varianten aanschaffen voor de asielhonden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details