Platform over schenken, erven en nalaten
Zorg voor moeders en kinderen

Zorg voor moeders en kinderen

Jaarlijks voeren we campagne tijdens de vier weken voor Kerstmis: de adventperiode. Centraal in de Adventsactiecampagne staan moeders en kinderen. Slechte economische omstandigheden, oorlogen en klimaatverandering veroorzaken problemen die vooral vrouwen en kinderen treffen. Daarom steunt Adventsactie dit jaar vier projecten die zich richten op hulp aan deze kwetsbare groepen.

El Salvador: aanpak moeder- en babysterfte

Ontbrekende gezondheidszorg en slechte voeding leiden op het platteland van El Salvador tot hoge moeder- en kindersterfte. In de plattelandsgemeente Guarjila wil gezondheidskliniek Ana Manganaro het opvanghuis voor zwangere vrouwen uitbreiden. Hier kunnen de vrouwen rustig hun bevalling afwachten. Met voorlichting aan moeders én vaders stimuleert de kliniek het geven van borstvoeding. Ook start de kliniek met het aanleggen van moestuinen, waar gezinnen groente kunnen verbouwen om gezonde maaltijden te bereiden.

Meer lezen en doneren: https://www.vastenactie.nl/projecten/aanpak-moeder-en-kindsterfte-in-el-salvador

Niger: toegankelijke zorg

Gezondheidszorg en medicijnen zijn in Niger voor veel mensen slecht bereikbaar. In de gemeenschappen van Tambole en Dogona stelt de katholieke ontwikkelingsorganisatie CAFOD gratis medicijnen beschikbaar. Ook wordt geïnvesteerd in goede bevallingszorg om moeder- en kindersterfte te verminderen. Gezondheidswerkers zetten zich in voor preventie van (besmettelijke) ziektes, door te werken aan bewustwording en gedragsverandering binnen de gemeenschap.

Meer lezen en doneren: https://www.vastenactie.nl/projecten/toegankelijke-gezondheidszorg-in-niger

Peru: hulp aan Venezolaanse vluchtelingenkinderen

Een half miljoen mensen is uit Venezuela gevlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Vooral de jongste kinderen (0-5 jaar) lijden onder de moeilijke levensomstandigheden. Ze zijn soms ondervoed, hebben een ontwikkelingsachterstand en last van traumatische ervaringen. De organisatie Warmi Huasi heeft een programma opgezet om juist deze kinderen te helpen. Hun ouders en verzorgers krijgen ondersteuning en begeleiding.

Meer lezen en doneren: https://www.vastenactie.nl/projecten/venezolaanse-vluchtelingenkinderen-in-peru

Somalië: verbeteren van de geboortezorg

(Cover foto) Somalië herstelt zich van twintig jaar burgeroorlog. Ontheemde mensen leven in kampen, onder meer in Dolow. Extreem veel moeders en baby’s sterven rond de bevalling. We willen hier professionele geboortezorg en -begeleiding bieden aan zwangere vrouwen, jonge moeders en pasgeborenen. Daartoe leiden we vroedvrouwen op, breiden we de verloskundige zorg in Dolow uit en voorzien we het gezondheidscentrum van medische hulpmiddelen.

Meer lezen en doneren: https://www.vastenactie.nl/projecten/verbeteren-van-de-geboortezorg-in-somalie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details