Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed

Erasmus MC Foundation

De Erasmus MC Foundation is het officiële steunfonds van het Erasmus MC. De missie van het Erasmus MC is een gezonde bevolking en de beste zorg door onderzoek en onderwijs. Vernieuwend werken en grenzen verleggen de Erasmus MC Foundation maakt vernieuwend onderzoek en betere patiëntenzorg mogelijk. Het Erasmus MC wil leidend zijn in innovaties voor gezondheid. De Erasmus MC Foundation steunt deze ambitie door baanbrekend onderzoek mogelijk te maken.

Samen met onze donateurs maken wij bijzonder wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Kanker, alzheimer, hart- en vaatziekten, het zijn ingrijpende ziekten die veel mensen raken. Maar ook ziekten die minder bekend zijn verdienen onze aandacht.

De Erasmus MC Foundation een aantal fondsen op naam, waarvan Daniel Den Hoed Fonds, Thorax Foundation, Muziek als Medicijn en ErasMS Fonds de meest bekende zijn.

Daniel den Hoed Fonds – Kanker

Kanker raakt ons allemaal. Eerst en vooral de patiënten zelf, maar ook de mensen om hen heen. Jaarlijks overlijden in ons land meer dan 43.000 mensen aan kanker.

Wat doen wij?

De Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed (of Daniel den Hoed Fonds) haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk. Het fonds treedt naar buiten met de kreet: ‘Maak kanker kansloos’. Dit is een oproep aan iedereen om de strijd tegen kanker aan te gaan en het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC te steunen.

Therapie op maat

Ons doel is dat iedere patiënt een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten. Daarbij wordt een directe brug geslagen tussen het onderzoek in het laboratorium en de behandeling van de patiënt.

Thorax Foundation – Hart- en longziekten

Zowel hart- als longziekten hebben een enorme impact op het leven van patiënten en hun omgeving; het zorgt voor veel angst en onzekerheid en een beperking in het doen van normale dagelijkse activiteiten. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders lijdt aan hart- en vaatziekten en 1 miljoen Nederlanders aan longziekten. Deze patiënten hebben recht op de beste zorg. Als patiënt wil je namelijk maar één ding: beter worden en een goede kwaliteit van leven.

Specialisten in het Erasmus MC Thoraxcentrum doen baanbrekend onderzoek naar de behandeling van hart- en longziekten. Resultaten van het onderzoek worden direct vertaald naar de praktijk en hebben wereldwijd impact op de patiëntenzorg.

Met uw steun kunnen wij innovatief onderzoek in het Erasmus MC Thoraxcentrum mogelijk maken om zo nog meer levens te redden en onnodig lijden te voorkomen. Samen met u, artsen en onderzoekers zetten wij ons in voor een gezonde toekomst zonder hart- en longziekten.

Muziek als Medicijn

Muziek als behandeling blijkt een grotere plaats in de gezondheidszorg te verdienen. De foundation Muziek als Medicijn wil op wetenschappelijke basis vaststellen waar en wanneer muziek een positief effect heeft en de toepassing ervan stimuleren.

ErasMS Fonds

Het ErasMS Fonds steunt wetenschappelijk onderzoek in het Rotterdamse MS Centrum ErasMS. In dit centrum werken verschillende specialisten in het Erasmus MC samen in onderzoek naar een betere behandeling van Multiple Sclerose (MS) of andere ontstekingsaandoeningen van het zenuwstelsel. Want deze patiënten verdienen de beste zorg en behandeling.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Gezondheidszorg Adres Burgemeester S'jacobplein 51
3015 CA Rotterdam
Nederland
Telefoonnummer 010 – 70 32 381 E-mailadres foundation@erasmusmc.nl Website danieldenhoedfonds.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details