Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Het Gehandicapte Kind

Er zijn meer dan 100.000 kinderen met een handicap in Nederland. Ze zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, kunnen niet zien of hebben een verstandelijke beperking. Maar vaak is dat niet hun grootste probleem. Hun grootste handicap is dat ze eenzaam zijn.

Eenzaamheid is de grootste handicap

62% van de mensen met een handicap is eenzaam, en dat begint al op jonge leeftijd. Spelen met vriendjes is lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land slecht toegankelijk zijn. Ook op sportverenigingen kunnen ze vaak niet terecht. En de meeste kinderen met een handicap gaan naar speciale scholen ver van huis, waardoor ze geen vriendjes maken in hun eigen buurt. Terwijl ze het liefste zouden willen doen wat ieder ander kind ook doet: samen met vriendjes spelen!

Geen kind zonder vriendjes

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind helpt. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap. Door aangepaste sporten als RaceRunning en Framevoetbal te introduceren op reguliere sportverenigingen. En door Samen naar School klassen voor hen op te richten, op de gewone basisschool in de buurt. Zo zorgen we ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen, vriendjes maken, samen opgroeien. Geen kind zonder vriendjes, dat is ons motto.

Stelt u zich voor

Kinderen met en zonder handicap die samen spelen, leren, sporten… samen de basis leggen voor hun verdere leven. Iets mooiers kunt u een kind toch niet nalaten?

Meer weten?

Met uw nalatenschap, groot of klein, helpt u kinderen met een handicap. Meer weten?

Neemt u dan gerust contact op via telefoonnummer tel. 020-6791200.

Helpt u mee? Bedankt voor uw steun!

algemene informatie

Services Handicap & Verstandelijke beperking Adres Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
Nederland
Telefoonnummer + 31 (0)20 - 6791200 E-mailadres info@gehandicaptekind.nl Website gehandicaptekind.nl/

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details