Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

HVO-Querido

HVO-Querido is een zorgorganisatie in Amsterdam, Haarlem, Diemen en Amstelveen die al sinds 1904 bestaat.

HVO-Querido biedt ondersteuning, begeleiding en zorg aan mensen die zelf (opnieuw) de regie over hun eigen leven willen krijgen. Bijvoorbeeld aan mensen die dak- of thuisloos zijn omdat ze niet op zich zelf kunnen wonen en of maatschappelijke of psychosociale of psychiatrische problemen hebben. Jong, oud, mannen en vrouwen, en ook gezinnen ontvangen ondersteuning van ons.

We gaan daarbij uit van wat iemand kan, in plaats van niet kan, zodat ze weer deel kunnen nemen aan de maatschappij.

HVO-Querido heeft 1.400 medewerkers op 50 locaties en is actief voor 5.000 cliënten. Voor meer informatie: www.hvoquerido.nl

HVO-Querido is een financieel gezonde maatschappelijke organisatie. Wij doen meer dan het leveren van goede basiszorg. Bijvoorbeeld het stimuleren van gezond gedrag door het aanbieden van sport en het ontwikkelen van nieuwe methoden om de zorg te verbeteren en blijven vernieuwen. Hiervoor is geld nodig. Neem voor meer informatie contact op met projectleider Sanne van der Leij: sanne.v.d.leij@hvoquerido.nl

(Periodieke) giften en legaten zijn zeer welkom op NL51ABNA0467774188 t.n.v. Stichting Vrienden van HVO-Querido, Ringdijkstraat 5, 1097 BC te Amsterdam. Raad van Bestuur: drs. C.M.L. Blaas MBA. Contactpersoon: mr. C.W.M. Bruggeling.


Twee voorbeelden van projecten die zijn mogelijk gemaakt dankzij giften:

In samenwerking met de Amsterdamse horeca en naar internationaal voorbeeld voert HVO-Querido StreetSmart uit. Tijdens de actieperiode in november en december treffen bezoekers van deelnemende restaurants een euro extra aan op hun rekening. Dat is een vrijwillige bijdrage. Van alle ingezamelde euro’s worden door StreetSmart groente- en fruitpakketten gekocht voor Amsterdamse gezinnen die daar zelf het geld niet voor hebben.

Dankzij giften kunnen wij jaarlijks circa 15 mensen een zogenaamde TOED-opleiding laten volgen. Dit is een training voor mensen die zelf te maken hadden met bijvoorbeeld een psychische ziekte of een verslaving en nu – op basis van die bijzondere achtergrond èn de opleiding – aan de slag gaan met de begeleiding van mensen die nog in zorg zijn. Het inzetten van ervaringsdeskundigen heeft z’n effect inmiddels ruimschoots bewezen.

“Ik kom uit een kwetsbare situatie. Binnenkort krijg ik een eigen woning. Samen met de begeleiders van HVO-Querido werk ik aan mijn woonsituatie en mijn schulden. Ik vind het fijn dat de begeleiders persoonlijke aandacht aan mij geven”

Volg ons alvast op:
Facebook
Instagram

algemene informatie

Services OpvangWoonbegeleidingDag activiteitenDakloosheid & Beschermd wonen Adres Eerste Ringdijkstraat 5
1097 BC Amsterdam
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)20 5619090 E-mailadres info@hvoquerido.nl Website hvoquerido.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details