Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

KNCV Tuberculosefonds

Een wereld vrij van TBC!

Tuberculose (TBC) is sinds jaar en dag de meest dodelijke infectieziekte ter wereld, recentelijk alleen ingehaald door het coronavirus.  Het is onvoorstelbaar, maar rond de 1.5 miljoen mensen overlijden jaarlijks aan tuberculose, waaronder ruim 150,000 kinderen. Onnodig, want TBC is te genezen. Iedere dag werken we bij KNCV Tuberculosefonds samen voor één doel: een wereld vrij van TBC.

Het Tuberculosefonds zet zich sinds 1903 in om TBC te bestrijden. In Nederland is TBC, mede dankzij het werk van het Tuberculosefonds, onder controle. Maar zolang er nog TBC in de wereld is, blijft deze ziekte ook in Nederland bestaan. TBC kent immers geen grenzen. Inmiddels werken we wereldwijd en onze organisatie geldt als hét internationale expertisecentrum op het gebied van TBC-bestrijding en voorlichting. Met ons werk helpen we TBC-patiënten wereldwijd om op tijd de juiste diagnose en behandeling te krijgen. Op die manier worden meer besmettingen en resistente vormen van TBC voorkomen en helpen we levens redden.

Wij gaan door tot onze missie is bereikt: een wereld vrij van TBC! Door het Tuberculosefonds op te nemen in uw testament, kunt u op een concrete manier bijdragen aan een wereld zonder TBC. Want ons doel is met uw hulp haalbaar!

Heeft u vragen over het opnemen van KNCV Tuberculosefonds in uw testament of wilt u met ons van gedachten wisselen? Mail hiervoor naar Janice.head@kncvtbc.org of bel 070 416 7220. Ik help u graag. U kunt ook meer informatie vinden op https://kncvtbc.org/nalaten

algemene informatie

Services Gezondheidszorg Internationaal Adres Maanweg 174
2516 AB Den Haag
Nederland
Telefoonnummer 070 - 416 72 22 E-mailadres info@kncvtbc.org Website kncvtbc.org

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details