Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

KWF Kankerbestrijding

Jaarlijks krijgen zo’n 124.000 mensen de diagnose kanker: dat zijn 14 mensen per uur. Toen KWF Kankerbestrijding in 1949 werd opgericht, was 5 jaar na de diagnose nog slechts 25% van de kankerpatiënten in leven. Inmiddels is dat aantal gestegen tot 65%. Een hoopvolle tussenstand die mede mogelijk is gemaakt dankzij gulle giften. Daarmee kunnen onderzoekers al ruim 70 jaar kanker beter doorgronden, opsporen en behandelen. Maar voortschrijdend inzicht werpt nieuwe uitdagingen op.

De patiënt centraal
Hoe bevorderen we een goede kwaliteit van leven voor het groeiend aantal mensen dat kanker heeft (gehad) of de mensen die niet meer beter worden? Hoe zorgen we voor goede handelingen van zeldzame tumoren? En als voorkomen beter is dan genezen, hoe kunnen we kanker dan het beste voorkomen?
Elke Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Als patiënt, of als naaste. De persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van kanker zijn zo groot, dat we alles op alles moeten zetten om de impact van kanker te verminderen.

KWF investeert in leven
KWF zet ook in op initiatieven die de 830.000 (ex)kankerpatiënten en hun naasten verder helpen. Van de Centra voor leven met en na kanker, tot kanker.nl en de KWF Vriendendienst.
We delen kennis en beïnvloeden beleid. KWF laat van zich horen in politiek Den Haag: we lobbyen voor het rookvrij kunnen opgroeien van kinderen tot de financiering van dure geneesmiddelen

Nalaten aan een specifiek doel  
Veel mensen helpen ons financieel met onze uitdagingen. Wilt u KWF ook helpen? Overweeg dan om – een deel van uw erfenis – na te laten aan KWF. Weet u dat u uw nalatenschap kunt laten besteden aan een bepaald doel, zoals een bepaalde behandelmethode of kankersoort? Kijk op kwf.nl/nalaten voor meer informatie. Of neem contact op via nalateninfo@kwf.nl of 020 570 05 00.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Postbus 75508
1070 AM Amsterdam
Nederland
Telefoonnummer 020 570 05 00 E-mailadres nalateninfo@kwf.nl Website www.kwf.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details