Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Leprastichting

Er is nog een wereld te winnen voor leprapatiënten: een wereld zonder lepra.
De Leprastichting zet zich sinds 1967 in voor een professionele bestrijding van lepra, een ziekte die jaarlijks ruim 200.000 mensen treft. We zijn werkzaam in Indonesië, India, Nepal, Mozambique en Brazilië. Lepra is een besmettelijke ziekte en tast de zenuwen aan. Daardoor kunnen verlammingen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. Leprapatiënten voelen niet dat ze zich branden of wondjes oplopen. Grotere wonden, infecties, blindheid en ernstige, onherstelbare verminkingen zoals klauwhanden of stompvoeten zijn het gevolg. Minstens zo ingrijpend zijn de sociale consequenties. Veel leprapatiënten worden door hun gemeenschap of zelfs hun familie buitengesloten, en brengen de rest van hun leven in eenzaamheid door.

Onze droom komt steeds dichterbij
De Leprastichting werkt aan een wereld waarin lepra onder controle is. Elke patiënt zal dan tijdig worden behandeld, zodat de ziekte niet langer handicaps veroorzaakt. Mensen die wel te maken hebben met een handicap, door lepra of andere oorzaken, zullen ongehinderd door stigma volledig kunnen deelnemen aan de maatschappij. In 2030 moet het aantal nieuwe leprapatiënten verminderd zijn met 90%. Daarvoor is elke steun welkom, ook uit nalatenschappen.

Uw testament
Tot lepra definitief de wereld uit is, hebben leprapatiënten de hulp van de Leprastichting nodig. Kunnen ze daarbij ook op u rekenen? We zijn blij met elk bedrag dat u voor de bestrijding van lepra in uw testament opneemt. Geweldig bedankt als u dat zou willen doen!

100% gaat naar het doel dat u voor ogen heeft
Wist u dat de Leprastichting geen erfbelasting hoeft te betalen? Wij zijn namelijk een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat betekent dat alles wat u ons nalaat ook voor 100% gaat naar het doel dat u voor ogen hebt: de bestrijding van lepra en het ondersteunen van leprapatiënten.

We zijn tevens een Erkend Goed Doel en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van het CBF. Zo kunt u ervan uitgaan dat we zorgvuldig omgaan met iedere euro, en hierover verantwoording afleggen.

Vragen over nalaten aan de Leprastichting?
Barry Jager beantwoordt graag al uw vragen en neemt alle tijd voor u. Dit kan telefonisch. Hij kan ook thuis bij u langskomen. Neemt u gerust contact met hem op via
020 – 595 0531 of [email protected].

Nalaten doet u zó
Een goed doel als erfgenaam maken, wat is een legaat, wat doet een notaris, waarom nemen anderen de Leprastichting op in hun testament?: u leest het allemaal in onze brochure. U kunt deze aanvragen via www.leprastichting.nl/nalaten

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Gezondheidszorg Internationaal Adres Wibautstraat 137K
1097 DN Amsterdam
Nederland
Telefoonnummer 020 5950500 E-mailadres [email protected] Website leprastichting.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details