Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Medisch Comité Nederland-Vietnam (MCNV)

1968-2018: Vijftig jaar op de bres voor de meest kwetsbare mensen in Vietnam en Laos

MCNV is een internationale netwerkorganisatie met kantoren in Vietnam, Laos en Nederland. MCNV werkt op het gebied van gezondheid, sociale integratie en levensonderhoud, duurzame productie en aanpassing aan de klimaatveranderingen. Al deze activiteiten zijn gericht op een duurzame verbetering van de positie van kansarme groepen in de samenleving in Vietnam en Laos.

Ondanks de wereldwijde economische groei kan een groot aantal mensen nog niet profiteren van de toegenomen welvaart en vooruitgang. Ze worden gestigmatiseerd, gediscrimineerd en structureel uitgesloten van kansen en positieve ontwikkelingen, die de toenemende welvaart ook hen zou kunnen bieden als die eerlijker verdeeld zou worden in hun samenleving. De internationale bezorgdheid over de toenemende ongelijkheid binnen samenlevingen is onder het motto ‘Leave No One Behind’ opgenomen in de Sustainable Development Goals (= Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties. MCNV draagt met programma’s en samenwerkingsverbanden bij aan een meer inclusieve samenleving, waarin alle mensen gelijkwaardige kansen krijgen op maximaal lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn.

VISIE
We zien een wereld voor ons, waarin de samenleving alle mensen ondersteunt in hun ontwikkeling naar maximaal welzijn en een volwaardige maatschappelijke positie.

MISSIE
Onze missie is om gemarginaliseerde mensen in Zuidoost-Azië onafhankelijk en duurzaam toegang te geven tot middelen en diensten, waarmee ze hun gezondheid verbeteren en sociaal, maatschappelijk en economisch volledig meetellen.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Gezondheidszorg Internationaal Adres Weteringschans 32
1017 SH Amsterdam
Nederland
E-mailadres info@mcnv.nl Website mcnv.org

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details