Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Missieburo Roermond

Missieburo Roermond is de werknaam van de Kerkelijke Stichting Missieburo Bisdom Roermond, opgericht op 12 juni 1980 en gevestigd te Roermond. De stichting verleent hulp en steun in de meest ruime zin van het woord bij de verkondiging van het geloof in missielanden waar ook ter wereld. Bovendien geeft de stichting daadwerkelijke steun aan missionarissen en eigenlandse krachten, hetzij op geestelijk, hetzij op materieel of financieel terrein. Het Missieburo Roermond maakt deel uit van de groepsbeschikking van de R.K. Kerkprovincie in Nederland (via het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken, CIO) en is aangewezen als ANBI.

Tevens heeft de stichting zich tot taak gesteld de missiegeest te bevorderen onder de mensen, in het bijzonder binnen het Bisdom Roermond.

Het Missieburo Roermond tracht haar doel te bereiken door onder meer nauw samen te werken met het Missiesecretariaat van het Bisdom Roermond, dat verantwoordelijk is voor de coördinatie van alle missieactiviteiten in het diocees. Verder door middel van het verspreiden van publicaties over onderwerpen met betrekking tot de universele verkondiging van het geloof. Via fondswerving worden financiële middelen bijeengebracht voor de realisatie van diverse projecten in de Missie.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Zending & Hulp Adres Neerstraat 49
6041 KB Roermond
Nederland
Telefoonnummer 0475 386880 E-mailadres info@missieburo.nl Website missieburo.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details