Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Mundo de Talentos A.C.

Bereoepenoriëntatie voor kinderen in Mexico

In Mexico gaan meer dan 4 miljoen kinderen en adolescenten niet naar school (SEP 2017). De staten Chiapas en Oaxaca staan op de laatste plaats wat betreft schoolbezoek door meisjes en jongens van 6 tot 14 jaar oud.

Jongeren in veel regio’s ontvangen geen informatie over hun toekomstmogelijkheden waardoor ze niet gaan studeren of voortijdig stoppen. Adequate beroepenoriëntatie helpt schooluitval te verminderen.

Mundo de Talentos

Mundo de Talentos biedt gratis beroepenoriëntatie aan nieuwsgierige en gemotiveerde kinderen in Chiapas en Oaxaca in Mexico. Het project richt zich op kinderen die publieke scholen bezoeken en anders geen toegang zouden hebben tot dit soort onderwijs. Mundo de Talentos is sinds januari 2019 de eerste zusterschool van IMC Weekendschool in San Cristóbal de Las Casas, Chiapas.

Elke les maken leerlingen kennis met gepassioneerde professionals (vrijwilligers) en hun uiteenlopende expertises. Ze ontmoeten architecten, journalisten, artsen, kunstenaars, technici en ambachtslieden. Excursies zijn een belangrijk onderdeel van de lessen.

Door deze ontmoetingen verbreden kinderen hun perspectieven, vergroten ze hun zelfvertrouwen en versterken ze hun verbondenheid met de samenleving. Op een speelse en tastbare manier bereiden we onze leerlingen voor op de belangrijkste stap na hun schoolcarrière: gemotiveerde en zelfstandige keuzes maken voor de toekomst.

Wekelijks raken 140 leerlingen geïnspireerd door deel te nemen aan ons programma. Elk jaar start een nieuwe generatie van 40 leerlingen en studeert een nieuwe generatie af. Via Mundo de Talentos Alumni bieden wij onze oud-leerlingen de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Nalaten aan Mundo de Talentos

Wilt u Mundo de Talentos steunen om ons programma in de toekomst aan honderden kinderen aan te kunnen blijven bieden? Overweeg dan om een deel van uw erfenis aan ons na te laten.

Kijk op https://mundodetalentos.mx/about-mundo-de-talentos/ voor meer informatie of neem contact op via info@mundodetalentos.mx

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Bereoepenoriëntatie Adres Guadalupe Victoria #13
Interior 10, Col. Centro, C.P. 29200 San Cristóbal de Las Casas, Chiapas
Mexico
Telefoonnummer +52 967 118 7578 E-mailadres info@mundodetalentos.mx Website mundodetalentos.mx

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details