Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

PAX

Vrede. Wie durft?

PAX werkt samen met betrokken burgers en partners aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van rechtvaardige vrede.

PAX werkt aan vrede in vijftien gebieden met conflict, van het Midden-Oosten tot de Balkan, in Afrika en Colombia. PAX werkt vanuit de kernwaarden menselijke waardigheid en solidariteit met vredesactivisten en slachtoffers van oorlogsgeweld. Bij het voorkomen en oplossen van gewapende conflicten staat voor ons het beschermen van burgers en hun veiligheid voorop. We ontwikkelen en ondersteunen lokale vredesinitiatieven in conflictgebieden, zodat duurzame vrede van de grond af wordt opgebouwd.

Dit doen we bijvoorbeeld in het door conflict verscheurde Zuid-Soedan. Daar steunen wij het vredesdorp Kuron, opgezet door bisschop Paride Taban. Kuron is een plek waar verschillende etnische groepen samenleven, waar jongeren leren dat geweld geen oplossing is en waar zij door middel van theater boodschappen voor vrede overbrengen aan een grotendeels analfabete gemeenschap.

In Nederland zetten wij vrede en veiligheid op de maatschappelijke agenda. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige en vreedzame samenleving. Waar PAX voor staat is de bescherming van burgers, veiligheid en ontwapening wereldwijd.

Iedereen die in vrede gelooft, kan iets voor vrede doen. Iedereen heeft recht op vrede en veiligheid. Daaraan werken kan alleen met jouw steun. Doe ook mee, ook al is het maar iets kleins. Wij zijn er van overtuigd dat al die beetjes durf onvermijdelijk optellen tot vrede. Met uw hulp werken wij in conflictgebieden en oorlogssituaties aan vrede, verzoening en gerechtigheid. Dit doen we door de strijdende partijen te helpen op zoek te gaan naar de dialoog. Met uw legaat of erfenis kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan dit vredeswerk.

Voor een heel belangrijk deel zijn wij afhankelijk van jouw bijdrage. Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Met een regelmatige bijdrage steun je ons werk op langere termijn. Want vredeswerk is vaak een zaak van lange adem. Tegenstellingen ontstaan niet ineens en het oplossen van die tegenstellingen kost vaak een lange tijd. Daarom is het belangrijk dat wij op je kunnen rekenen.

Op deze manier kunt u onze organisatie concreet steunen: Samenwerken aan vrede is wat ons bindt. Uw steun is daarbij hard nodig. U kunt dat bijvoorbeeld doen met een eenmalige gift, door periodiek te schenken of met een legaat of erfenis. Bent u geïnteresseerd? U bent altijd welkom voor een persoonlijk gesprek.

Mocht u verder willen praten over nalatenschappen, dan kunt u contact opnemen met: Sabita Ribai. U kunt haar bereiken via 030-2333346 of per e-mail op ribai@paxforpeace.nl.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Armoede & Onrecht Adres Sint Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht
Nederland
Telefoonnummer 030 233 33 46 E-mailadres info@paxvoorvrede.nl Website paxvoorvrede.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details